Zonguldak Platformu tarafından 100 sivil toplum örgütünün katılımı ile oluşturulan 17 kişilik çalışma grubu ile Zonguldak´ta sürdürülen imza kampanyası Çarşamba günü sona ererken, kampanyanın Kilimli ayağı ise dün yoğun bir katılımla başladı. Sabah erken saatlerde kurulan imza standına Kilimli ve bölge halkı yoğun bir katılım gösterdi.


Muhtarlardan büyük destek


Kilimli Hastanesi önünde kurulan stantta beldede bulunan 9 mahalle muhtarı halktan imza istediler. 9 mahalle muhtarı adına konuşma yapan Şerafettin Nas ise şunları söyledi: "100 Metre Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin yapılması için 100 metre uzunluğunda imza kampanyasının Zonguldak ayağını Çarşamba günü bitirdik. Bu gün de sivil toplum örgütlerinin içinde bulanan Muhtarlar Derneği de Kilimli ayağını Kilimlili muhtar arkadaşlarımızla beraber başlatmış bulunmaktayız. İmza kampanyamız 3 gün boyunca devam edecektir. Bütün halkımızın duyarlı olmasını ve bu imza kampanyasına katılmasını istiyorum. Burada Sayın Belediye Başkanımız Seçkin Özdemir´de kampanyaya destek veriyor. Çünkü bu kampanya Kilimli için çok önemlidir. Onun için duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum.


Şu anda 9 mahalle muhtarı arkadaşımızla bu kampanyayı sürdürüyoruz. 3´er kişilik ekipler kurduk. İmza kampanyasına katılım çok iyi, yavaş yavaş insanlar ilgi göstermeye başladı. Şu anda halkımız bu imza kampanyasına çok duyarlı. Kilimli´de 10 bin imzayı hedefliyoruz. Ayrıca Çatalağzı Beldesi&[#]8217;nden de katılım çok var. Perşembe ve Cuma günü Çatalağzı ve Muslu Muhtarları da kampanyaya katılacaklardır. Onun için herkese duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


&[#]8216;Kampanya, Kilimli için çok önemli&[#]8217;


Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, hoparlörlerden anons yaptırarak kampanyaya sahip çıkması çağrısında bulundu. İmza kampanyasının başlaması sebebiyle Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, beldede ki muhtarlara Radartepe Sosyal Tesisleri´nde ilk olarak yemek verdi. Burada açıklama yapan Başkan Özdemir, kampanyaya sahip çıkacaklarını ve bu kampanyanın Kilimli için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: "Mithatpaşa Tüneli için kurulan imza kampanyası Zonguldak´ta görkemli bir şekilde devam etti. Bunun ikinci ayağı Kilimli´de devam etmektedir. Mahalle muhtarlarımızın öncülüğünde beraber sabahın erken saatlerinde başlayan imza kampanyasına mahallelerimizden, vatandaşları-mızdan ilgi görmektedir. İmza kampanyasının Perşembe günü pazarında olması nedeniyle daha da ilgi göreceğini ve yoğun geçeceğini düşünüyoruz. Tabii ki imza kampanyalarında atılan imzalar kağıtların üzerinde kalmamalı vatandaşların yaptırım gücünü ortaya koymalı. Mithatpaşa Tüneli aslında Zonguldak´ın yıllardan beri istediği, hep konuşulan ama bir türlü uygulamaya geçemediği çok önemli projedir, Zonguldak´ın ihtiyacıdır. Bu ihtiyacın içerisinde bundan Kilimli, Çatalağzı dediğimiz gibi enerji bölgeleri olsun hepsi bu projeden faydalanacaktır. Tabii ki vatandaş için yapılan bütün atılımlar, vatandaşımızın kenetlenmesine, organize olmasına ve bölgemize yaptırım olmasını sağlayacaktır. Bunu biz söylerken, hiçbir zaman siyasi güdüm yapmadık. Bütün parti teşkilatları, sivil toplum örgütleri, oda başkanları, muhtarlar, öğrenciler, vatandaşlar ve herkes büyük bir katılım gösterdi. Çünkü bu bir ihtiyaçtır. Biz Zonguldak´ta toplanan imzayı Kilimli´de toplayamaz-sak da, burada da büyük bir katılımın olacağını bekliyoruz. Bundan sonra ki hareketi de sayın muhtarlarımızla beraber, bizler gerekirse bu imzaları tek tek, bölge bölge hatta yekünen toplayıp bunları artık meclislerde dolaştır-maya başlayacağız, amacımız budur. Ramazandan önce böyle bir çalışmayı yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyorum, hepsi bu işi seve seve yapıyorlar" dedi.


Kilimli Belediyesi personelinden tam destek


Ardından Başkan Özdemir ve muhtarlar imza kampanyasının kurulduğu standa giderek kampanyaya destek oldular. Kilimli Belediyesi personeli toplu halde katılarak kampanyaya imza verdiler. Belediye Başkanı Özdemir, bugün, yarın ve Cuma günü devam edecek olan kampanya için halka destek ve katılım çağrısında bulundu. Burada da bir konuşma yapan Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir şunları kaydetti: "Bu vatandaşımızın toplum menfaatine olan ataklarda nasıl kenetlendiğinin göstergesidir. Kilimli tabii ki bu konuda son derece duyarlıdır. Duyarlı olduğunu göstermiştir. Sabahtan beri standımız kurulur kurulmaz inanılmaz derecede yoğun bir ilgi ve alaka vardır. Kilimli Belediyesi personeli şu anda Kilimli Semt Polikliniği&[#]8217;ne gelen vatandaşlarımız, hastalarımız daha buna iştirak etmektedir. Yoldan gelip, geçen vatandaşlarımızın imza kampanyasına yoğun ilgisi vardır. Bu tünelin önemini daha önceden vatandaşlarımıza anlatmıştık" dedi.


&[#]8216;Alacaağzı Tüneli için kampanya başlatacağız&[#]8217;


Başkan Özdemir bu kampanyanın ardından sahilyolu ve bağlantı tüneli içinde kendilerinin kampanya düzenleyeceklerini kaydetti. Başkan Özdemir sözlerine şöyle devam etti: "Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin haricinde Kilimli´yi ilgilendiren ve vatandaşlarımızın isteği olan şu anda ki sahil yolumuzun devamı olan Alacaağzı Tüneli ve bağlantı noktasını özellikle vatandaşımız bize sormaktadır. Hatta kendi isteklerini bir kenara bırakıp, bunu sormaktadır. Aslında imzanın bu yöne kayması bizim Kilimlimizin hatta Zonguldak´ın da Çatalağzı´na, Filyos´a, Saltukova´ya, Havaalanı&[#]8217;na bağlantısı açısından çok önemlidir diye imzanın bu şekilde devam etmesini istiyorlar. Biz öbür şekilde imza kampanyasına başladık. Ondan sonra ki dönemlerde inşallah vatandaşımızın dediği hem Kilimli´ye, hem de Zonguldak´a bağlantısı olan bu Aalacaağzı Tüneli&[#]8217;ni Kilimli Sahil Yolu için de imza kampanyamızı yapacağız. İmza kampanyasına katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Renkli görüntülerin yaşandığı kampanyanın ilk gününde küçüğünden büyüğüne kadar bölge halkı yoğun katılım göstererek kampanyaya sahip çıktığını gösterdi.

Editör: Pusula Gazetesi