Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlara gidiş yollarının bozuk olması nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi. Araçlarının yollardan çıkamadığını belirten vatandaşlar, yollarının yapılmasını istedi. Bozuk olan yollardan yaz mevsiminde araçlarının çıkmadığını belirten vatandaşlar, kışın hastaneye dahi gidemeyeceklerini belirtti. TOKİ´de evi olan Ertan Alatlı, her zaman aynı sıkıntıyı çektiklerini belirterek, "İki ay önce buraya taşındık. Ama yolumuz yok. Her zaman aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Bizi dağın tepesine bıraktılar hiç sorunlarımızı dinleyen yok. Araçlarımız yollardan çıkamıyor. Yaz mevsiminde araçlarımız yolu çıkamıyorsa kışın nasıl çıkacak. Yetkililerden bu yolların yapılmasını istiyoruz" dedi.
Site yöneticisi Tamer Duran ise, "Buraya en azından geçici olarak asfalt dökülmesini istiyoruz. Her gün diğer köylerden kalan araçlar için 4-5 defa traktör istiyoruz. Yolda kalan araçları traktörlerle kurtarıyoruz. 20 trilyonluk konut var ama yolu yok. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.
TOKİ sakinlerinden Zehra Ekmekçi de, "Dışlanmış bir durumdayız. Yolumuz yok, okulumuz yapılıyor ama yolu yok. Zaten zor ev sahibi olduk. Kışın birimiz hastalansa hastaneye gidemeyeceğiz. Yollarımızda ışıklandırmamız yok" dedi.
Araçlarıyla TOKİ yolundan çıkmak isteyen vatandaşlarda bozuk olan yollardan çıkamayarak geri dönmek zorunda kaldı.
Editör: Pusula Gazetesi