Zonguldak Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci birleşimi, dün Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 13 gündem maddesi görüşüldü.



Gündemin 12’nci maddesinde; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, Kent Konseyi’nin 23 Aralık 2015 tarihli, Zonguldak Merkez İncivez Mahallesi’nde (Bülent Ecevit Üniversitesi üst kapı mevkiinde TTK’ya ait havalandırma) kain 338 ada, 5 ve 6 parselde kayıtlı taşınmazlarla ilgili imar planı tadilatı örneği hakkındaki İmar Komisyonu raporu görüşüldü. İmar Komisyonu’nun yaptığı incelemeler neticesinde; bahse konu teklifin mülkiyet sahibi olan TTK Genel Müdürlüğü tarafından yapılmamış olması sebebiyle, imar planı değişiklik teklifinin yasa ve yönetmelikler doğrultusunda uygun olmadığı görüldüğünden, bahse konu imar planı değişikliği teklifinin reddine komisyonca oybirliği ile karar verildi.

ALEMDAR: “BELEDİYENİN YA DA BAŞKA BİR KURUMUN MÜRACAATIYLA OLUMLU CEVAP VERMESİNİ İSTİYORUZ”

Rapor üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Salih Alemdar, şöyle konuştu:

“TTK’nın havalandırma yeri terk durumunda, herkes tarafından biliniyor. Meclise gelmesinden dolayı memnun olduk. Belediye Başkanımızın son imzasıyla gündem maddeleri meclise geliyor. ‘Komisyondan döner mi dönmez mi? diye bir araştırılsın’ demiştik. Bu araştırma yapılmadı. Burada ‘TTK müracaat edecek’ deniliyor, TTK ‘Benim şurada yerim var, alın da yeşil alan yapın’ demez. Bunun bir müracaatı olması gerekiyor. Buradan TTK’ya çağrı yapalım, TTK Genel Müdürümüz de dinlesin. Böyle bir konu meclise geldi, belediyenin ya da başka bir kurumun müracaatıyla olumlu cevap vermesini istiyoruz. Hem üniversite hem de Zonguldak, hem de bölgenin yeşil alan kazanması için.”

KARAGÜZEL: “ÖYLE OLSA LAVUAR ALANINI HEMENCECİK BİZE VERİR”

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel de, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir TTK Genel Müdürü Burhan İnan’la görüşerek, bu sorunu çözebileceğini belirterek, şöyle konuştu:

“O bölgenin yeşil alana kazandırılması ve bölge insanına açık olması bizim açımızdan yapılması gereken bir şey ama temenninin ötesine geçmeyen bir şey. Orada daha önceki planlarda yeşil alan olan yeri imara açtılar. Diğer kısmını da yeşil alan yaptılar. İmara açtıkları yer ıslah bölgesinde, teklif ettikleri yer bizim komisyonumuzda kabul edilse oradaki hesapların tamamı bozuluyor. TTK Genel Müdürü ‘Ben burayı verdim’ dediği zaman veremez. Öyle olsa lavuar alanını hemencecik bize verir. Buradan konuştuğumuz gibi olmuyor. Bu işle alakalı sayın Başkanım size görev düşüyor. Siz bu konuyu TTK ile milletvekilleriyle ve Özelleştirme İdaresi ile konuşarak çözebilirsiniz. Örneği de İstanbul Parkı’nın olduğu yerdir.”

AKDEMİR: “BİZİM ÜSTÜMÜZE DÜŞEN BİR GÖREV VARSA, GİRİŞİMLERİMİZİ YAPACAĞIZ”

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, o bölgenin yeşil alan olmasını çok istediklerini belirterek, “Burada Kent Konseyi sadece kentin gelişmesi adına çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Onlar belediyede öneride bulunurlar, meclis de dikkate alır ya da almaz. Buradaki konu Zonguldak için önemli, bizler oranın yeşil alan, insanların oturup kalkabileceği bir alan olmasını hepimiz istiyoruz. Burada bizim üstümüze düşen bir görev varsa bugünden itibaren girişimlerimizi yapacağız” dedi.

DEMİRTAŞ: “KENT KONSEYİ’NİN YAZISINI DA EKLEYEREK, TTK’DAN MUHAFAZADA OLUP-OLMADIĞINI SORMALIYIZ”

İmar Komisyonu Başkanı Turan Demirtaş da, yasa gereği bu bölgeye imar tadilatı yapamadıklarını belirterek, “İmar Komisyonu üyeleri olarak o mahallede bir park olması fikrine katılıyoruz. Ancak evrakın gelişinde kusurlu bir hata olduğu için bizim yapabileceğimiz bir şey yok. TTK’nın mülkiyetinde olan bir yere yasa gereği imar planı tadilatı yapamıyoruz. Bunun şu şekilde olması gerekiyor; Belediye başkanlığı olarak Kent Konseyi’nin yazısını da ekleyerek TTK’dan muhafazada olup olmadığını sormalıyız. Eğer muhafazalı olursa derhal orayı park yapacağız” dedi.

İmar Komisyonu’nun raporu oybirliği ile kabul edildi. Bir sonraki toplantının 1 Şubat 2016 Pazartesi günü saat 14.00’de yapılması kararıyla Meclis sona erdi.


İŞTE KENT KONSEYİ'NİN İMAR DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ...

Editör: Pusula Gazetesi