Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Şahin´in Zonguldak İl Başkanlığı´na yaptığı ziyaretin ardından iki farklı değerlendirme geldi. İl Başkanlığı kongresi öncesinde İl Başkanı Hamdi Uçar´a bayrak açarak Celil Uzun ile birlikte hareket eden ve kongre sonrasında da il yönetimini hedef alan açıklamalarını sürdüren İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Kulaç benzer açıklamalarını dünde sürdürdü.


Pusula´nın sorularını yanıtlayan Kulaç: "Genel başkanımızın ziyaretinde de 250 genç geldi. Bu kadar olumsuzluğa ve beni yapratmaya çalışmalarına rağmen bu kadar insan buraya geliyorsa, demek ki bizim bu işte suçumuz ve günahımız yok" dedi.


Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Kulaç değerlendirmesinde baştan beri net olduklarını belirterek; "Gençlik Kolları Genel Başkanımız Fatih Şahin´in Zonguldak´a geliş amacı Zonguldak Gençlik Kolları´na verdiği desteğin göstergesiydi. Bunu da parti binamızda yaptığı konuşmasında da belirtti. Zonguldak Gençlik Kolları´nın Türkiye´deki 81 ilin içinden en çalışkan İl Gençlik Kolları teşkilatlarından biri olduğunu söyledi. Zonguldak´la ilgili program yapmamızı genel başkanımız kendisi istemişti. Genel Başkanımız İl Başkanlığı Kongre sürecinde Celil Uzun´u desteklediğimi biliyordu. Seçimleri Hamdi Başkan kazandığında da kendilerini ziyaret ettik. Bu gelişmeleri de genel başkanımıza anlattım. Bundan sonra ne yapmam gerektiğini sorduğumda da, ´bana yoluna devam edeceksin´ dedi. Ama partide bazı sıkıntıların olduğunu ve beni istemediklerini söyledim. Kendisi de yoluma devam etmem gerektiğini ve daha sağlam bir ekip kurmam gerektiğini söyledi. Güçlü ekip oluşturarak 2011 yılındaki seçimlere iyi hazırlanmam gerektiğini belirtti. Biz bu gelişmeleri genel başkanımıza anlatarak rotamızı çizmeye çalıştık. Biz hiç kimseye kapalı kapılar arkasından destek vermedik. Başkaları gibi tamam başkanım yanınızdayız deyip de başka tarafa destek veren ikiyüzlülerden de olmadık. Çıktık adam gibi kendimizden emin bir şekilde dedik, bu partiye ve Zonguldak´a Celil Uzun daha çok katkı sağlar ve onu destekledik. Herkesin de görüşümüze saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Bunu başından bu yana genel başkanımıza söyledik. Benim düşündüğüm gibi kimse düşünmek zorunda değildir. Bende kimsenin düşündüğü gibi düşünmek zorunda değilim. Genel başkanımızın ziyaretinde de 250 genç geldi. Bu kadar olumsuzluğa ve beni yıpratmaya çalışmalarına rağmen bu kadar insan buraya geliyorsa, demek ki bizim bu işte suçumuz ve günahımız yok. 200-250 tane genç buraya bizim kaşımıza gözümüze hayran olduklarından gelmedi. Genel Başkanımızda yapmış olduğumuz karşılama törenimizden çok memnun oldu. Genel başkanımız özellikle gençlerin kalabalık olması kendini çok mutlu ettiğini söyledi" dedi. Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Abdulkerim Gün ise Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Şahin´in ziyaretinin İl Başkanlığı Kongresi sürecinde İl yönetimi ile İl gençlik Kollarının karşı karşıya gelmesiyle ilgili olmadığını belirtti.


Gün değerlendirmesinde; ""Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Şahin, Gençlik Kolları´nın genel seçimleri yaklaştığı için illeri geziyor. Çarşamba günüde ilimize gelerek partimizi ziyaret etti. Teşkilat yapılarını değerlendirdi. Bunu bazı kesimler il başkanlığı kongre sürecinde yaşanan gerginlikle ilgili neticelendirmişler. Bununla ilgili hiçbir konu konuşulmadı. Bu konu daha önce Ankara´da konuşulup kapatıldı. Genel Başkan Fatih Bey´in buraya ziyareti farklı nedenlerden dolayıydı. Genel seçimler nedeniyle illere periyodik olarak yaptığı ziyaretlerden biriydi. Ziyarette de il başkanlığı sürecinde yaşanan olaylarla ilgili hiçbir konu konuşulmadı. Konuşulması da yanlış olurdu. Bu ziyaret gençlik kolları genel başkanının teşkilatlarına yapmış olduğu ziyaretlerden biriydi" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi