Özdemir, kampanyanın amacına ulaşması için çalışacaklarını belirterek; "Bu imzalar gerekirse fazlasıyla toplayıp Ankara´ya götürerek Zonguldak mahrumiyet yeri değil, buranın iyi şeyleri hak ettiğini söyleyeceğiz" dedi.



Mithatpaşa Tüneli veya aynı güzergahta başka bir tünelin hayata geçmesi amacıyla Zonguldak Platformu tarafından başlatılan imza kampanyasının dördüncü gününde ilgi artarak devam etti. Mithatpaşa veya Ekmekçi Tüneli&[#]8217;nin hayata geçmesi durumunda bundan en çok yararlanacak noktalardan biri olan Kilimli Beldesi´de kampanyaya yakın ilgi gösterdi.


Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile Ak Parti Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım´da imza kampanyasına katkı vererek güç kattılar.


İmza kampanyasına dün katılanlar arasında farklı yaş grupları ve mesleklerden çok sayıda vatandaş vardı.


Kampanyaya Zonguldak´ın 19 mahalle muhtarı ile Kozlu ve Kilimli beldelerinin muhtarları toplu katılım sağlayarak, kampanyanın amacına ulaşmasını istediklerini belirttiler.


İmza stantında görev alan sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ile bazı mahalle muhtarları imza stantında gönüllü olarak görev yaparken, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas eline aldığı fotoğraf makinesi ile uzun süre fotoğraf çekti.


Bir çok vatandaş tünel konusunda bilgilendirilirken 40 yıldır kağıt üzerinde kalmasından dolayı tepkilerini dile getirdiler.


SEÇKİN ÖZDEMİR: TALEPLERİMİZİ ANKARA&[#]8217;YA GÖTÜRELİM


İmza kampanyasının dünkü destekçileri arasında Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir´de vardı. Ak Parti Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım ile birlikte Mithatpaşa Tüneli için imza atan Özdemir, Zonguldak Platformu Üyelerini ve çalışma kurulunu kutladı.


Kilimli´nin en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğunu belirten Özdemir, TIR ve kamyon trafiğinden dolayı Kilimli´ye ve çevredeki beldelere ulaşımın çok zorlaştığını zamanın kat kat arttığını söyledi.


Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü;


"Zonguldak Platformu&[#]8217;nun bu şekilde düzenlemiş olduğu imza kampanyasında Atilla Öksüz´ün de söylediği gibi 100 tane sivil toplum örgütü bir araya gelmiştir. Fakat derneklerin, muhtarlıkların ve başkanlıkların, iktidarın ya da muhalefetin değil, bu sorun herkesin ve Zonguldak´ın bir sorunudur.


Bizler tabi ki bulunduğumuz bölgeye ulaşabilmek için Zonguldak merkezden gelip geçmekteyiz. Bu işin Ankara´sı İstanbul´u yoktur her şey ortadadır. Gazipaşa´da ki araç trafiğine hepimiz şahit olmaktayız. Kaldı ki Zonguldak´ın bir girişi ve bir de çıkışı bulunmaktadır. Kilimli´nin hemen yanı başında Çatalağzı Beldesi&[#]8217;ne enerji sanayi kurulmaktadır. Ve TIR´lar buradan geçmektedir. Aynı zaman da Zonguldak Hava Alanı, Filyos Vadi Projesi gibi yatırımlara bakıldığında bölgemizde sürekli bir heyecan vardır.


Zonguldak gelişmekte olan bir yerdir. Son zamanlarda gözle görülür bir şekilde örnekler mevcuttur. Bundan 20 sene önce geri bakıldığında insanlar fazla bir şeyin değişmediğini söyleyebilirdi ama artık böyle bir şey söz konusu değildir. Son beş altı yıllık sürece bakıldığında gelişim açısından sürecin eskiye nazaran hızlandığını kabul edilmelidir. Bunu da birlikte hareket ederek başardık. Bu yolun uzantısı sadece Zonguldak&[#]8217;a yeni bir giriş çıkış değil, özelikle Çatalağzı hatta Filyos ve Saltukova için önemli bir güzergah konumundadır. Bu şehir için bu trafik için bir by-pastır. Sorsanız her gün bu caddede bir kargaşa yaşanmaktadır. Zonguldak´ın bir girişi ve bir çıkışı vardır deniliyor fakat alternatif vardır. İktidarı, muhalefeti değil, bütün Zonguldaklılar bunun artık Kilimli´si Kozlu´su bütün yerleşim merkezleri de dahil hep beraber hareket etmeliyiz. Bizlerde elimizden gelen destek neyse çaba göstereceğiz. Önemli olan imzaları burada atıp bırakmak değil, bundan sonrasında imzaların takibi önemlidir. Bu imzaları tünelin uzantısı kadar değil gerekirse fazlasıyla toplayarak Ankara´ya götürüp Zonguldak&[#]8217;ın mahrumiyet yeri olmadığını buranın iyi şeyleri hak ettiğini söyleyeceğiz"


Platform üyeleri de Seçkin Özdemir´e katılımlarından dolayı teşekkür ederek imza kampanyasının önümüzdeki günlerde Kilimli´de de sürdürüleceğini belirttiler.


DAHA FAZLA KATILIM BEKLENİYOR


Zonguldak Platformu Mithatpaşa Tüneli´nin kamuoyunun ortak beklentisi olduğunu belirterek daha fazla destek çağrısında bulundu. Kampanyanın dördüncü gününde 10 bin sınırına yaklaşıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi;


"Zonguldak Platformu 100 sivil toplum örgütünün bir araya gelmesi ile 2 yıl önce oluşturulmuş ve platform içinde 17 kişilik bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Zonguldak´ın güncel sorunlarına müşterek çözümler bulunması amacıyla yapılan çalışmaların ilki Mithatpaşa -Kapuz bağlık arasında ki 40 yıllık Mithatpaşa Tüneli veya Asma - Kilimli arasında bir dönem TTK tarafından gıda nakliyatında kullanılan Ekmekçi Tüneli´nin hayata geçmesi için olmuştur. Zonguldak Platformu tarafından başlatılan imza kampanyasına destek veren duyarlı vatandaşlara ve siyasi ve mesleki örgütlere teşekkür ediyoruz. İlk dört günde ulaşılan imza sayısı 10 bine yaklaşmıştır. Zonguldak´ı yaşanılmaz hale getiren trafik sorunun çözümü ve kamyonların şehir içinden geçmesini tamamen sona erdirerek birkaç dakika da Kilimli´ye ulaştıracak tünel düşüncesinin Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü´nce daha detaylı incelenip en doğru çözüme kısa zamanda ulaşılması için çabamız sürecek. Bu amaçla başlattığımız imza kampanyasına daha fazla destek verilmesi Zonguldak´ın elini güçlendirecektir. Kamuoyunun bu düşünceden yola çıkarak kampanyaya daha fazla sahip çıkmasını bekliyor imza atmayan herkesi Karaelmas Vergi Dairesi önündeki stantımıza bekliyoruz"

Editör: Pusula Gazetesi