BİTLİS'in Sehi Ormanları'nda gerçekleştirilen operasyonda bugün de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen jandarma uzman çavuş 25 yaşındaki İslam Çakar'ın, Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Bir yıllık evli olan şehit uzman çavuş İslam Çakar'ın Kilimli'de Kozma Mahallesi'nde oturan ailesine acı haber verildi. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa önce 112 Acil Servis ambulansı ile bir jandarma ekip aracı geldi. Bu sırada mahalleli evin önüne gelmeye başladı. Evin önüne çıkan şehidin babası Şeref Çakar, komşuları ile tokalaşırken, telefonda da bir yakınıyla konuştu. Bu sırada İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Kaymakam Hakan Özarslan ve İlçe Emniyet Müdürü Soner Durgun geldi. Kaymakam Özarslan ve Albay Selvi'yi evin önünde karşılayan şehidin babası Şeref Çakar, telefonda konuştuğu yakınına, jandarmaların geldiğini söyleyerek, "Bilmiyorum niye geldiler, niçin geldiler? Herkes burada" demesi dikkat çekti.

Albay Haluk Selvi, telefonu kapatan Şeref Çakar'ı, "İçeride konuşalım" diyerek eve davet etti. Albay Selvi, şehidin babası Şeref, annesi Azime ve 1 ay önce vatani görevini tamamlayarak dönen kardeşi İhsan Çakar'a acı haberi evde verdi. 4 çocuklarından İslam'ın şehit olduğu haberini alan Azime ve Şeref Çakar çifti ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde toplanan komşular da gözyaşlarını tutamadı. Eve Türk bayrağı asıldı.

1 AY ÖNCE İZİNE GELMİŞ

Bitlis'te şehit olan jandarma uzman çavuş İslam Çakar'ın, 3 yıldır Batman Özel Harekat Taburu'nda görev yaptığı ve 1 ay önce memleketi Zonguldak'a izine geldiği belirtildi. Şehidin amcası Nizamettin Çakar, "Vatan sağ olsun. En son 1 ay önce izne geldiğinde görüşmüştük. Acı haberi aldık, hepimiz çok üzgünüz" dedi.

Oğlunun şehit olduğu haberini alınca fenalık geçiren Azime Çakar, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehit İslam Çakar'ın cenazesinin, Zonguldak'ın Kaleoğlu Köyü'nde 23 Aralık 2015 Çarşamba günü ikindi vakti toprağa verileceği belirtildi.


.:: PUSULA - Zonguldak ın Açılış Sayfası... Haber, Analiz, Köşe Yazısı, Tüm Son Dakika Gelişmeleri ve Güncel Haberler ::.

Editör: Pusula Gazetesi