Başbakan Recep Tayip Erdoğan´ın terör örgütü sözcüleri ile görüşmelerine de tepki gösteren Yorulmaz açıklamasında şunları ifade etti; "Yetkililer sözde Kürt açılımını kamuoyuna açıklamakta zorlanırken, süslü cümleler kurarak sözde paketin sadece ambalajını takdime çalışmışlar ve paketin içinin İmralı ve Kandilden gelecek önerilerle doldurulacağını gözler önüne sermiştir.


Terör örgütünün siyasi sözcüsü olduğunu asla inkar etmeyen malum siyasi partiye ´PKK´nın terör örgütü olduğunu kabul etmediği sürece randevu vermeyeceğini açıklayan Sayın Başbakan nasıl olduysa Başbakanlığı bir kenara bırakarak Ak Partinin Genel Başkanı sıfatıyla terör örgütünün siyasi sözcüleri ile görüşmelere katılıyor. Bu durum Türk milletini kandırmak değildir de nedir? Bugüne kadar ki görüşmelerde yüreği yanık Şehit Ailelerinin feryatlarını duymamak için adeta kulaklarını kapatan yetkililerin sözde Kürt açılımı konusu gündeme gelince fikir beyan etmeleri, çözüm önerileri getirmeleri, genel af hazırlıkları hatta öldürülen teröristlerin ailelerine nakdi tazminat ödenmesi gibi absürt sayılacak beyanlar bu ülkeye hizmet, toplumsal barışa katkı değil, olsa olsa ihanete varacak bir sürecin başlangıcıdır.


Bugüne kadar terör örgütü ile bağını asla inkâr etmeyen, milli iradenin tecelli ettiği TBMM´de göreve başlarken ´Devletin bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve refahı ve Anayasanın temel niteliklerini korumak için çalışacağına namusu ve şerefi üzerine´ andı içmelerine rağmen Irak´ın kuzeyindeki aşiret reislerinin, Kandildeki terör örgütü yöneticilerinin ve İmralı´daki bebek katilinin direktiflerini uygulamaya koydurtmak için var gücüyle çalışan malum siyasi partinin önerilerini dikkate almak, çözüm üretmek bu ülkeye ve bu millete yapılabilecek en büyük kötülüktür.


Şehit aileleri olarak bizim bu gelişmelere seyirci kalmamız asla beklenmemelidir. Gerekirse evlatlarımızın fedakarlık, kahramanlık ve feragatlarından dolayı bizlere tevdi edilen övünç madalyalarının iadesi gündeme gelebilir. Elbette ki ülkemizde terör bitsin. Ancak bunun yolu sözde Kürt vatandaşlarımızın demokratik haklarının savunuculuğuna soyunan malum siyasi partinin terör örgütü ile bağını koparıp Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yasalarına bağlı olduğu kabul etmesi ile mümkün olacaktır."

Editör: Pusula Gazetesi