Zonguldak Gümrük Müdürlüğü geniş bir bina bulabilirse hem Bölge Müdürlüğü´ne dönüşecek hem Kadırga´da trafiği olumsuz etkileyen bina kaldırılacak.


Bir süredir yer arayışlarını sürdüren Gümrük Müdürlüğü´nün bu talebinin henüz gerçekleşmediği öğrenildi.


Kozlu Fatih Mahallesi´ndeki eski Devlet Malzeme Ofisi´nin Gümrük Müdürlüğü olması için yapılan müracaatlara rağmen henüz sonuç alınamadı. Önceki dönem Belediye Başkanı Secaattin Gonca´nın girişimleri sonucu Kadırga Virajı&[#]8217;nda bulunan mevcut Gümrük Müdürlüğü Binası´nın yıkım kararı alınmış ve yer arayışına başlanmıştı. Bu karar doğrultusunda Gümrük Müdürlüğü Binası yıkılacak ve Kadırga Yokuşu´ndaki trafik biraz daha rahatlatılmış olacaktı. Fakat Gümrük Müdürlüğü´ne yeni bir yer gösterilemediği için bu karar durduruldu.


Sinop Bölge Müdürlüğü´ne bağlı olarak çalışan Zonguldak Gümrük Müdürlüğü´nün geniş ve fiziki şartları yeterli yer bulması durumunda Bölge Müdürlüğü´ne dönüşeceği belirtiliyor.


Gümrük Müdürlüğü Kozlu Fatih Sitesi´nde kullanılmayan eski Devlet Malzeme Ofisi´ne taşınmak için başvurdu, ancak beklenen yanıt hala gelmedi. Siyasilerin devreye girmesi durumunda sürecin hızlanabileceği belirtiliyor.

Editör: Pusula Gazetesi