Terakki Mahallesi´nde oturan Fatma Özoğlu ve Sabiha Eliyazıcı, Terakki Mahallesi&[#]8217;nin yanı sıra Site Mahallesi ve Müftülük mevkiinde yaşayan insanların kömür tozu nedeniyle zor anlar yaşadıklarını söyledi.


Daha önceki tepkileri nedeniyle Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından kesilen 90 bin TL para cezaya rağmen kömür tozu solumaya devam ettiklerini belirten Özoğlu ve Yazıcı, "Kömür tozu nedeniyle sıcak aylarda cam çerçeve açamıyor, çamaşır asamıyor, balkonda oturamıyoruz. Gece camı açık bıraktığımızda yada unuttuğumuzda bebeklerimizde dahil olmak üzere hepimiz, kömür pisliğinde uyanıyoruz.


Maden işçisi gibi simsiyah tükürüyoruz. Madenciler gibi meslek hastalıklarına da yakalanmaktan korkuyoruz" dedi.


Başta Çevre ve Orman Müdürlüğü olmak üzere tüm yetkilileri ve basına çağrıda bulunan Özoğlu ve Yazıcı, "Saygıdeğer valim, bu halkın sesini duymayacak kadar uzaktamısınız? Sayın Belediye başkanım. Konuyla ilgilendiğinizi biliyorum ama lavvuar alanını sosyal tesise dönüştürmeyi düşünüyorsunuz. Bu kömür havzasında toplu ölümlerin olması için mi, bu insanları bir araya toplayacak, projeyi hayata geçirmek istiyorsunuz? Bizler ´Zonguldak´ın gözü, kulağı var´ diye biliyorduk. Henüz ne göz gördük, ne kulak. Yaşadığımız bizler için sağlıksız bir ortama dönüştürülürken, sağlık müdürlüğünün neden hiçbir girişimi olmuyor?. Çevre dernekleri sivil toplum örgütlerinin sesi neden çıkmıyor" diye tepkisini dile getirdi.

Editör: Pusula Gazetesi