Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, sigara yasağı nedeniyle kahvehanelerin ve özellikle birahanelerin çok zor durumda olduğunu söyledi. Şimdiye kadar 6 kahvehane sahibinin iş yerlerini satılığa çıkardığını belirten Küçük, konuşmasında şunları söyledi;


"Sigara yasağı nedeniyle kahvehane işletenler mahvolmuş durumda. Yasanın başladığı günden bu yana 6 arkadaşımız iş yerini satılığa çıkardı. Çünkü eskiden zor geçinmeye çalışırken şimdi işlerimiz iyice durdu. Günde en az 4 masamız olurken şimdi bir masamız olsa şükrediyoruz. Vatandaş kapı önünde sigara içmeye çıkmaktan sıkılmış durumda. Sigara içmek için dışarı çıkan içeriye bir daha girmiyor. Dokuzuncu aydan sonrada iş yerleri kapanmaya başlayacaktır. Çünkü şimdi yaz ayı olduğu için dışarıya masa kurabiliyoruz. Ama kışın bu mümkün olmayacak. Kışın soğuğunda da kimse balkona çıkmaz. İşte o zaman asıl sıkıntılar başlamış olacak. Türkiye genelinde 150 bin kahvehane var ve bunların yanında çalışan elemanlar işlerinden olmak üzereler.


Bu görünen tablo hiç iyiye gitmiyor. Birahaneler bizden daha kötü durumdalar. Şuanda en sıkıntılı dönemlerini yaşıyorlar. Bizim kanuna bir şey dediğimiz yok. Hatta artık işyerlerimiz temizlendi ve kötü kokmuyor.


Eskiden masa örtülerimiz dahi is olurdu ama şimdi öyle bir sorunumuz yok.


Kahvehaneler Osmanlıdan gelen bir kültürdür ve bu kültürü ortadan kaldırmak doğru değildir. Sağlık açısından bir şey yapılacaksa sigara satışı da yasaklansın. Sokakta sigara içmek çok mu doğru? İzmir´de bu ayın 14´ünde bu konuyla ilgili olarak tüm oda başkanları ile birlikte toplantı yapacağız. Ayrıca toplantı sonrası birde etkinliğimiz olacak. İnşallah bize bir faydası olur."

Editör: Pusula Gazetesi