CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Ebru Çetinkaya Uzun, herkesin desteğini alarak aday olduğunu söyledi. Uzun, “Hemen hemen herkesin desteğini almış birisi olmanın mutluluğunu, onurunu ve gururunu yaşıyorum. Partimiz Merkez İlçe Başkanlığı’nı; yeni bir heyecanla, yeni bir ruhla ve yeni yüzlerle buluşturacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olacak isimler belli olmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde 6 Aralık 2015 Pazar günü yapılacak Merkez İlçe Kongresi öncesinde Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olan isimler başvurularını yapıyor. Parti içerisinden olan, cumhuriyetçi ve Atatürkçü kişiliği ile ön plana çıkan Ebru Çetinkaya Uzun, Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıklayarak, başvurusunu yaptı. Basın toplantısına; CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Kadın Kolları üyeleri ve partililer katıldı.

UZUN: “ZONGULDAK'TA BİRİNCİ, TÜRKİYE'DE İKTİDAR OLMAK İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"

Pazar günü yapılacak Merkez İlçe Kongresi’nde başkanlığa aday olduğunu ifade eden Uzun, “Partimin Merkez İlçe Başkanlığı’na adayım. Tabii ki bu benim tek başıma aldığım bir karar değildir. 1 Kasım genel seçimlerinden sonra başlayan kongre sürecinde yakın çevremdeki arkadaşlarım ve çok sayıda partili arkadaşlarım ‘Merkez İlçe Başkan Adayı’ olmam için öneride bulundu. Uzun zamandır bu mücadelenin içinde olan birisi olarak özelikle 1 Kasım sonrası ortaya çıkan Zonguldak ve Türkiye tablosunu düşünerek daha fazla sorumluluk almam gerektiğine inandım önce ailem sonra sahada çalıştığım yol arkadaşlarım, parti büyüklerimiz, partimiz içinde kendine farklı misyonlar yükleyen arkadaşlarla görüştüm. Sayın Milletvekilimiz Şerafettin Turpcu ve 22’nci Dönem Milletvekilimiz Harun Akın ile görüştüm. Kendilerine görüşmelerim hakkında bilgi verdim ve yapmak istediklerimi anlattım. Bu görüşmelerimden çok büyük oranda destek aldım. Geçmişte partimize hizmet vermiş yoldaşlarımızın tecrübeleri ile Zonguldak'ta birinci, Türkiye'de iktidar olmak için tüm gücümüzle çalışacağız. 6 Aralık 2015 Pazar günü Merkez İlçe Kongremizde buluşmak üzere hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

ŞAHİN: “EĞER KONGRE SÜRECİ OLMASAYDI, İSTİFA EDERDİM”

Kişiler ve çıkar üzerine siyaset yapanların partiden temizlenmesi gerektiğini ifade eden Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ise, “6 Aralık 2015 Pazar günü partimizin Olağan Merkez İlçe Kongresi gerçekleştirilecek. Kongre hazırlık çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Aday olan arkadaşlarımız adaylıklarını açıklıyorlar. Adaylığını açıklayan Ebru arkadaşımızın da yanındayız. Bütün aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ben daha önce aday olmayacağımı ifade etmiştim. Şimdi tekrar buna bir açıklama getirmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, görevde olduğum süre içerisinde 4 büyük seçim yaşadı. Bu 4 seçimin 3’ünde buradan başarılı çıktık. 7 Haziran tarihinde birinci parti olduk. Ancak 1 Kasım seçimlerinde ülkemizin içerisinde bulunduğu konjonktüre, terör baskısına, cenazelerden dolayı oluşan kaotik ortam seçmen üzerinde etki yarattı. Çalışmalarımızı eksiksiz bir şekilde sürdürmemize rağmen 2’inci parti konumuna düştük. 7 Haziran seçimlerinde nasıl örgütüm ile birlikte, kamuoyu ile birlikte başarı yaşadıysam, 1 Kasım seçimlerindeki sonuçların siyasi sorumluluğunu da Merkez İlçe Başkanı olarak kendi üzerime alıyorum. Bunun gereği olarak da, arkadaşlarıma da belirtiğim gibi eğer kongre süreci olmasaydı istifa ederdim demiştim. Kongre süreci içerisinde olduğumuz için partimi kongreye getireceğim ve aday olmayacağım. Bunun siyasi sorumluluk gereği arkamızda çalışan arkadaşlarımıza yer açmak, onlara kolaylık sağlamak amacıyla bu anlayışın bütün yönetici arkadaşlarımıza yerleşmesini istiyorum. Bütün yöneticiler o koltuklara geldiklerinde koltuklara yapışmak yerine önce kendilerine bir başarı kriteri seçmeliler. Yakalayamadıklarında da bırakmasını bilecekler. Kişiye ve çıkar üzerine siyaset yapan insanların partiden çıkartılması lazım. Ben dışarıdan bunun mücadelesini vereceğim” ifadelerini kullandı.


Editör: Pusula Gazetesi