TCDD 2’nci Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Rehabilitasyon ve Sinyalizasyon Projesi” kapsamında Karabük-Zonguldak istasyonları arasındaki demiryolu hemzemin geçitlerinde bariyer kolları takılması ve bariyer sinyal test çalışması yapılacağı bildirildi.

Açıklama şöyle:

“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, Avrupa Birliği finans destekli ‘Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Rehabilitasyon ve Sinyalizasyon Projesi’ kapsamında, Karabük-Zonguldak istasyonları arasındaki hemzemin geçitlerinde bariyer kolları takılması ve bariyer sinyal testleri çalışması yapılacaktır. 5-13 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılacak çalışmalar sırasında herhangi kaza olmaması ve hemzemin geçitlerinin test aşamasında olduğunun bilinmesi için, tüm görsel, yazılı, işitsel, internet medya aracılığı ile ilgili belediyelerden anons yapılarak kamuoyuna duyurulması gerekmektedir. Ayrıca ilgili ilçe Kaymakamlıklarına, Belediye Başkanlıklarına, Emniyet Müdürlüklerine ve Jandarma Komutanlıklarına duyurulması için gereğini arz ederiz.”

Bilindiği gibi yıllardır yolcu tren seferlerinin yapılamaması nedeniyle vatandaşlar mağdur olmuştu. Test çalışmalarının ardından tren seferlerinin bir an önce başlaması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi