Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda gruplu olarak işe başlayan maden işçileri derin bir nefes aldı. Özellikle hükümetin iki asgari ücret uygulamasının ne zaman ödeneceği ve grupludan daimiye ne zaman geçecekleri konusu sonunda netleşti. Müjdeyi veren AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, bugün itibariyle gerekenin yapılacağını belirterek, “Meclis destekli hükümet olmamamıza rağmen sizler için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Haber: İlknur Yılmaz

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’ye yaptığı ziyarette maden işçilerine müjdeli haber verdi.

Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nda (TTK) 2006-2009 girişli gruplu maden işçilerinin daimiye geçtiği ve 2 asgari ücret uygulamasının bugünden itibaren ödenmeye başlanılacağını ifade eden Özbakır, “Meclis destekli hükümet olmamamıza rağmen sizler için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Hüseyin Özbakır, Ankara’dan kendilerini arayarak tüm evrakların imzalandığını belirterek, şunları söyledi: “TTK tek başına Zonguldak’ı kurtaramaz. Teşvik gerekiyor ama bu da yanlış anlaşılıyor. Sanıyorlar ki, TTK’yı kapatacağız ve başka iş sahası açacağız. Fakat alakası yok. Madencilik sektörüyle ilgili okumayan evlatlarımızla ilgili de iş sahaları açmamız gerekiyor. Sanayi bölgeleri kurduğumuzda bu bölgeler otomatikman boşalıyor. Teşvik o noktada çok önemlidir. Bugün sizleri müjdeli haberler vereceğim. Bunlardan bir tanesi gruplu maden işçileri daimiye geçti. Saat 15:30 itibariyle imzalandı. Bunu arkadaşlarımıza duyurabilirsiniz. Diğer müjde ise, iki asgari ücret konusu vardı. Onlarda yarından itibaren ödenmeye başlanacak. Meclis destekli hükümet olmamamıza rağmen sizler için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

İşçi alımına gelince bu konuda şimdi sizlere bir şey söyleyemem. Meclise gittiğimizde durum anlatırız ve üretim yapılması için kurumda kazmacıya ihtiyaç olduğunu belirtiriz. Sizlerin desteklerini bekliyoruz.”

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise, Özbakır’ın bu müjdeli haberleri karşısında teşekkürlerini iletti.

Editör: Pusula Gazetesi