Selin yaklaşık 7 milyon TL zarara yol açtığı Zonguldak´ın Gökçebey ilçesine bağlı Örmeci köyü ile Çaycuma ilçesine bağlı Kayabaşı köyü arasından geçen ve Filyos Irmağı´yla birleşen Beycuma Çayı, ilgisizlik nedeniyle tehlikeye davetiye çıkarıyor. 2 tavuk çiftliği, 5 iş yeri ve 80 hanenin bulunduğu her iki köye ait Çay Mahallesi sakinleri, ilgisizlikten içerisinde dikenler ve ağaçların bittiği Beycuma Irmağı´nın bir faciaya yol açmasından endişe ediyor. Örmeci köyü Çay Mahallesi´nde oturan Hasan Erdi, &[#]8220;Bu derenin inin bir halini görün. Sel felaketlerinin genel nedeninin dere yatağının yetersizliğinden kaynaklandığını herkes görüyor. Buna rağmen, Beycuma Çayı´nın normal yatağı zaten daralmış. Kalan kısmında da ilgisizlikten dikenler ve ağaçlar büyümüş. Birde derenin içerisinde araç lastiğine kadar her türlü çöp atılıyor. Burası taşarda ve bizde su altında kalırsak şaşırmam. Ama bu facianın sebebi, sorumluları, derenin haline seyirci kalan tüm yetkililer olur&[#]8221; diye tepkisini dile getirdi.
Dereyle DSİ´nin sorumlu olduğunu hatırlatan köylüler, şikayet üzerine DSİ yetkililerinin köye geldiğini ve kendilerine dere yatağındaki kaymaların toprakla doldurulmasını istediğini ileri sürdü.
Köylülerin iddialarını doğrulamayan DSİ yetkilileri, kendi sorumluklarını yerine getirdiklerini ve bir açıklama yapamayacaklarını kaydetti. Öte yandan, meteoroloji yetkilileri, haftalardır sel felaketleri ile boğuşan Karadeniz´de şiddetli yağışların devam edebileceğini belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi