Zonguldak-Karabük karayolunun Yenice Ören Köyü mevkiinde 29 Ocak 2015 tarihinde meydana gelen trafik kazasında Filyos Çayı’na uçan otomobilde eşi ve çocuğuyla birlikte hayatını kaybeden Çaycuma İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Ökkeş Şimşek’in adı, okulun bitişiğinde yaptırılan camiye verildi. “Çaycuma İmam Hatip Ökkeş Şimşek Tatbikat Camisi”, Cuma namazının ardından düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılışa; AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Kahya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Saadet Partisi Zonguldak 3'üncü Sıra Milletvekili Adayı Seyfettin Aydemir, Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, öğretmen Ökkeş Şimşek’in babası Ejder Şimşek, daire ve okul müdürleri ile İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Camilerin Allah’ın evi olduğunu söyleyen İl Müftüsü Mürsel Öztürk, “Gönlü mescitte olan kıymetli misafirler hepiniz hoş geldiniz. Camimizin maddi imarı gerçekleşmiş, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Manevi imarı da camilerimizi doldurmaktır. Memleketlerin kimliğidir camiler. Her gittiğimiz yerde mescidimiz, minaremiz varsa, oralar bizimdir, bize aittir. İslami kimliğimizdir, aynı zamanda mührümüzdür. Bu mührü bizlere yapanlara teşekkür ediyor, emeği geçenlerin ruhlarına rahmet eylesin” dedi.

Çaycuma İmam Hatip Ökkeş Şimşek Tatbikat Camisi Derneği Başkanı, aynı zamanda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Kahya, caminin yapımında bir çok hayırseverin katkı verdiğini söyleyerek, hepsine teşekkür etti.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, duygularını söyle ifade etti:

“Bizlerin ‘İlahiyat Vadisi’ dediği bu güzel bölgede bini aşkın öğrenciye hizmet eden bu hayır yapılarında eksik olan camimiz güzel bir katılımla açılıyor. Bu güzel eserde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yaptıkları hizmetlerin karşılığını öbür dünyada da kendi hanelerine sevap olarak yazılacağını düşünüyorum.”

Camilerin memleketlerin süsü olduğunu söyleyen Kaymakam Serkan Keçeli, “İmam hatip okullarımızın olduğu bu bölgede bir eksiklik camiydi. Bu vesile ile hem bölgemizde bir eksikliği karşılamış oluyor, hem de öğrencilerimizin uygulamalı eğitim alacakları bir ortam olacak. Bu caminin yapımında en küçüğünden en büyüğüne emeği geçen kişi ve derneğe teşekkür ediyorum. Fiziki yapısı ile çok güzel inşallah içi de dolu olur” şeklinde konuştu.

Öğretmen Ökkeş Şimşek’in babası Ejder Şimşek ve Cami Dermeği Başkanı Ercan Kahya’ya teşekkür plaket verildi. Gaziantep’ten tören için gelen baba Ejder Şimşek ise duygularını şöyle ifade etti:

“Bana bu acımdan en mutlu günü böyle beraberce birlikte tattıran herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle sizlere, Belediye Başkanımıza, Müftümüze, Kaymakamımıza ve Çaycuma halkına teşekkür ediyorum. Çaycuma halkı oğlumu bağrına bastılar, Allah razı olsun”.

Dua edilmesi ve açılış kurdelesi kesilmesinin ardından cami gezildi.

Editör: Pusula Gazetesi