Albuz,yaptığı açıklamada, kendisinden önceki dönemden kalan belediyenin 1 milyon 300 bin lira civarındaki borcunu ödeyebilmek için camilerin tapularını, Diyanet İşleri Başkanlığına ücret karşılığı devretmek istediğini söyledi.
Camilerin belediyenin değil, Diyanet İşleri Başkanlığının bünyesinde olması gerektiğini anlatan Muhammet Albuz, şöyle konuştu:
´´Belediyenin çok borcu var. Ben telefonla Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine ulaştım, (camileri satın alın, belediyenin borcunu ortadan kaldırayım) dedim. Yetkililer de görüşmelerimizde şifahen, konuyu araştıracaklarını söylediler. Alacaklılar borçları ödememiz için sürekli telefon ediyorlar. Camilerin altındaki dükkanların satılması kararını aldık. Tapuları bize ait 7 camiyi, ücret karşılığı Diyanet İşleri Başkanlığına devrederek, belediyenin borçlarını ödemek istiyorum. Camilerin tapusunu 1 milyon 300 bin liralık borcumuz tutarındaki bir ücretle Diyanet İşleri Başkanlığına vermeyi önerdim.´´
Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut da camilerin herhangi bir ücret karşılığı devredilemeyeceğini belirterek, ´´Camilerin tapuları ya belediye ya hazine ya da Diyanet İşleri Başkanlığının üzerine olur. Camiler ücretle tahsis edilemez. Diyanet İşleri Başkanlığının da bugüne kadar böyle bir uygulaması olmadı´´ diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi