Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 45 yıldır avukatlık mesleğini, Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in amcası sürdüren Zonguldak Barosu Avukatlarından 70 yaşındaki Celal Gülşen, yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde hayata gözleri yumdu. Celal Gülşen’in cenazesi, hastaneden alınarak, ilçeye bağlı Çay Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve yakınları, burada taziyeleri kabul ederken, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Gülşen için Çaycuma Adliyesi önünde tören düzenlendi. Buradaki törene; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda mesai arkadaşı katıldı.

Celal Gülşen’in örnek bir avukat olduğunu dile getiren Baro Başkanı Kerem Ertem, şunları söyledi:

“Ağabeyimiz Celal Gülşen, avukatlık mesleğine ve hukukçuluğa önemli katkılar veren, hem bölgesine, hem mesleğine bu katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen bir meslek büyüğümüz ve üstadımızdı. Kendisinin bu hukuk mücadelesinde konumu ve vermiş olduğu emeğini hepiniz yakından biliyorsunuz. Bunun yanında Celal Ağabeyimiz, meslektaşlarımızın eğitiminde önemli isimlerden biriydi. Zonguldak’ın değerli üstatları bu yönleriyle de ön plana çıkmıştır. Zonguldak Barosu’nu Zonguldak Barosu yapan bu emekleridir. Celal Ağabeyimiz; hukukçular yetiştirerek, avukatlar yetiştirerek, hem kendisinin hukuk mücadelesindeki rolünü kuvvetlendirmiş, hem de Baromuza emekleri ile önemli katkılarda bulunmuştur. Ayrıca mesleği icra ederken, konumu ve duruşu meslek içerisindeki rolü ve yerine getirmiş olduğu başarıyla da meslek kültürümüzün, Zonguldak Barosu’nun kurumsallaşmasını, meslek etiğinin gelişmesi açısından da önemli katkılar vermiştir. Kendisini her zaman bu duygu düşüncelerle anacağız. Mekanı cennet olsun. Rahmet dileklerimi iletirken; sevdiklerine, ailesine, meslektaşlarımıza ve ailesine başsağlığı diliyorum. Kendisinin bu aziz hatırasının peşinden gideceğiz. Hiç şüphesiz ki, değerli büyüklerimizin açtığı yoldan gitmek, bizler için bir şereftir. Ve bu şerefi anmak için bu aziz kişileri kesinlikle unutmayacağız.”

Gülşen’in cenazesi törenin ardından Merkez Camisi’ne getirildi. Cuma namazından sonra Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazına; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, AK Parti Zonguldak 5’inci Sıra Milletvekili Adayı Aytekin Celal Kazancı, CHP Zonguldak 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Harun Akın, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, ZONHAV Müdürü Hasan Özşahin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gülşen’in cenazesi, Yolgeçen Köyü Mezarlığı’nda sevenlerinin gözyaşları toprağa verildi.

Editör: Pusula Gazetesi