Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, haberlerle ilgili bir açıklama yaparak haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ekşi, haberin içeriği ile başlığın birbirini tutmadığını belirterek, "Hazine arazileri satılığa çıkmış ben de almışım. Satış usulü belli, ihale aşaması doğru ancak haberde geçen rakamlar yanlış" dedi.


Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, hakkında ulusal bir gazetede çıkan Bodrum Kaymakamlığında SİT alanı olan Bodrum´daki değerli arsayı eşi ve ilçe Garnizon Komutanı ile ailesine "kazandırdı" iddialarına cevap vererek böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Kaymakam Ekşi, yer aldığının doğru olduğunu ancak gazete de yazılanlarla örtüşmediğini belirtti. "Görevde iken görev yaptığım bir yerden arazi almam" diyen Ekşi, 2005 yılında Kaymakam olarak görev yaptığı Bodrum´dan ayrıldıktan sonra Bodrum´dan yer almak istediğinin doğru olduğunu anlattı.


2006 yılında yıllık izini kullanmak üzere Bodrum´a gittiğini belirten Osman Ekşi, sözlerine şöyle devam etti: "Oradan arazi baktım ancak bir türlü istediğim şekilde arazi bulamadım. 2007 yılında Bodrum´a tekrar gittim yine arazi baktım ancak yine arazi bulamadım ve orada bir emlakçıya bana yer bulması için vekalet bıraktım."


2007 yılında yeniden Bodrum´a tatil için gittiğini belirten Kaymakam Osman Ekşi, bahsedilen rakamlarla kendilerinin ödediği rakamın hiçbir ilgisi olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Bodrum Garnizon Komutanı Emekli Albay Zeki Gülleroğlu benim yakın arkadaşım. Kendisi bana bildiği bir arazi olduğunu bu araziyi alırsam bana ´komşu olacağımızı´ söyledi. Bende bunun üzerine bu yeri almak için girişimlerimi yaptım bedelini ödemek kaydıyla satın aldık. Hatta son ödemesini yakın bir zamanda yaptık. Bizim ödediğimiz rakamla bahsedilen rakamların hiçbir ilgisi yok. Ayrıca haberde ismi gecen Hatice Kübra Öndeler´i de tanımıyorum. ´Kaymakamla komutan bir oldu, Bodrum´da vurgun yaptı´ şeklinde haber başlığı bana bir garip geldi."


Haberin içeriği ile başlığın birbirini tutmadığını belirten Ekşi, şunları söyledi: "Hazine arazileri satılığa çıkmış bende almışım.


Satış usulü belli, ihale aşaması doğru ancak haberde geçen rakamlar yanlış."


&[#]8216;Haberle ilgili yasal işlem başlatacak mısınız?&[#]8217; yönündeki soruya ise Ekşi, "Vali Bey&[#]8217;le konuşmadan bir işlem yapmayacağım" cevabını verdi. Kaymakam Osman Ekşi, konuyu Vali Erdal Ata ile görüşmek üzere Zonguldak´a geldi.

Editör: Pusula Gazetesi