Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 7 Haziran seçimleri öncesi yapılan eğilim yoklamasından ikinci sırada çıkan ve 3’üncü sıradan aday gösterilen Deniz Yavulyılmaz’ın, 1 Kasım seçimlerinde dördüncü sıraya kaydırılarak, Harun Akın ile yer değiştirmesi farklı tartışmalara konu oluyor.

Sıralamayla ilgili gelişmenin ardından Deniz Yavuzyılmaz’ın sessizliğini koruması, özellikle sosyal medya ve parti kulislerinde, “Şerafettin Turpcu ve Harun Akın ile Zonguldak Belediye Başkan adaylığı için pazarlık yaptı” şeklinde yorumlara neden olmuştu.

İddiaları kesin bir dille yalanlayan Yavuzyılmaz, 22 Eylül 2015 Salı günü detaylı bir basın açıklaması yapacağını ifade etti. Yavuzyılmaz, iddialarla ilgili olarak, “Zonguldak Belediye Başkan adaylığında destek vermeleri karşılığında sıralamadaki değişikliği kabul ettiğim ve pazarlık içinde olduğum iddiaları beni son derece üzdü. Bunları hakaret kabul ederim. Böyle bir şeyi kendime asla yakıştırmam. Bizim siyasetimizde pazarlık olmaz. Ben bir Atatürk genci olarak; temiz siyaseti ilke edinmiş, sevginin, felsefenin, aklın ve cesaretin hakim olduğu bir siyaset yapmaya çalışıyorum. Bu bayrağı en yukarı taşımak için mücadele veriyoruz. Yarınki (bugün) açıklamamda bunlara yanıt vereceğim” dedi.

Yavuzyılmaz, sıralamadaki yerinin üçten dördüncü sıraya kaydırılmasıyla ilgili olarak ise, “Bizler Atatürk gençleri olarak, temiz siyasetten yanayız. Her zaman duruşumuz dik, ilke ve değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillere umut vererek, yolumuza, mücadelemize aydınlık bir Zonguldak ve aydınlık bir Türkiye vizyonuyla devam edeceğiz. Yeni bir önseçimde üyelerin iradeleriyle sıralamaları belirlenecek gençlerin, sıralamalarından emin olmaları için, demokrasinin teminat altına alınması için, bir değerlendirme yaparak kamuoyuyla paylaşacağım. Siyasette kişisel ikbal yerine gelecek nesillerin demokrasiye olan inançlarını, heyecanlarını, cesaretlerini hayatta tutmak en önemli görevimizdir. Ben de CHP’mizin, bir üyesi, bir adayı olarak bana verilen her vazifeyi en uygun platformda Atatürk ilke ve devrimleri ışığında gerçekleştirmeye devam edeceğim” dedi.

“Adaylıktan çekilecek misiniz?” şeklindeki soruyu da yanıtlayan Yavuzyılmaz,

“Haksızlıklar karşısında ve olağanüstü durumlarda Atatürk gibi düşünmeyi ilke edinmiş bir gencim. Bu süreçte de eğer benim yerimde Atatürk olsaydı, nasıl bir duruş alacaktıysa, ben de onun karakterinde bir karar alacağım” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi