Zonguldak İşadamları Derneği&[#]8217;ne (ZONİAD) üye gönüllü çevreciler, Ankara yolu üzerinde yol kenarlarındaki içme suyu çeşmelerin çevresindeki çöpleri topladılar.


Çevreye atılan cam ve pet şişe ile çeşitli çöpleri toplayan gönüllü çevreciler, vatandaşlara çevremizi temiz tutalım çağrısında bulundular.


Çevre temizliği konusunda duyarlılığıyla bilinen Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Yılmaz Uzun, geçtiğimiz hafta Ankara´dan dönerken yol kenarındaki çeşmeden su içmek istediğini ancak çeşmenin etrafındaki çöpleri görünce şaşırdığını söyledi.


Çevre temizliği konusunda herkesin dikkat olması gerektiğini belirten Uzun; "Çeşitli pet şişeleri ve çöp atıklarıyla etraf çöp yığınına dönüşmüş. Zonguldak´taki böyle güzel içme suyu çeşmeleri etrafının bu şekilde çöp olmasını içime sindiremedim ve benim de üyesi olduğum ZONİAD Sekreteri Hasbi Bey´e durumu ilettim, onlar da ilgi duydular. Kendisi hemen bir program yaptılar, arkadaşlarımızla, gençlerle temizlik yapmaya karar verdik. Bundan sonraki programımızda Ulutan Barajı´nın etrafında böyle bir mıntıka temizliği yapmak var. Herkes işin ucundan bir yerden tutarsa, ben çöpü atayım belediye temizlesin diye bir şey yok. Herkesin kapısının önünü temizlemesini rica ediyorum" şeklinde konuştu.


ZONİAD Genel Sekreteri Hasbi Uzan da sosyal sorumluluk gereği bu tür etkinlikleri sürdüreceğini ve insanları çevre konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Çevre temizliği yapan gönüllü çevrecilere duyarlı vatandaşlar teşekkür ederek; "Sizlerden Allah razı olsun. İnsanlar buraya su içmeye geliyor, ama bazıları da bu güzelim doğayı kirletiyor. İşin ucundan tutup temizlik yapmanız bizlere örnek oldu" şeklinde duygularını dile getirdiler.

Editör: Pusula Gazetesi