Ziraat Türkiye Kupası birinci eleme turunda Derincespor’u sahasında 1-0 skorla yenerek adını üst tura yazdıran Zonguldakspor, rotayı yeniden lige çevirdi.

Çarşamba günü oynanan kupa maçının ardından kente dönen Zonguldak ekibi, Ligde hafta sonu Bursa Nilüferspor’la oynayacağı maçın hazırlıklarını başladı.

4-5 FARKLI OLMASI GEREKEN BİR MAÇTI

Derincespor maçında oyuncularının sergilediği futboldan memnun kalan Teknik Direktör Cahit Terzi, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi, “Bizim çocuklar iyi futbol oynuyor, özellikle deplasmanda çok pozisyon üretiyoruz. Zonguldak’ta masa başında oturup geriye yaslanıyor diyenlere söylüyorum; Seyretmeden maçlara yorum yapmasınlar. Kırıkhan maçı da böyleydi hep önde oynadık. Çok gol kaçırdık, penaltı kaçırdık, girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Derince maçı da 4-5 farklı olması gereken bir maçtı. Gol noktalarında biraz sıkıntı çekiyoruz. Savunmada da pek pozisyon vermiyoruz. Kupa maçında tempolu oynadık, iyi pas yaptılar. İkinci ve üçüncü bölgede çok iyi çoğaldılar. Rakip bizi hep faulde durdurdu, hakem iki kırmızı 6-7 tane sarı kart çıkardı.

ROTAMIZI LİGE ÇEVİRDİK

Hafta sonu ligde Nilüferspor’la oynayacaklarını hatırlatan Terzi, “Çocuklar bu güzel oyunlarını inşallah Nilüferspor maçına da yansıtacaklardır. Artık kupa maçını geride bıraktık, lige döndük. Pazar günü Bursa ekibiyle zorlu bir maç oynayacağız. Bundan sonra motivasyonunuz, hazırlıklarımız Nilüferspor maçına endeksli.

LİGDE İKİ KADRO ÇIKARTACAK EKİBİMİZ VAR

Güçlü ve alternatifli bir kadroya sahip olduklarını belirten Teknik Patron Terzi, “Bizim takımda 20 tane oynayabilecek oyuncu var. Gerçekten birbirinden iyi futbolcular var. Biz bunların hepsini hazır tutmak zorundayız, lig uzun bir maraton. Kupa maçının peşine 3 gün sonra lig maçı var. Bu maratonda sakatlıklar, yorgunluklar, kart cezalıları olacak. Yedek bekleyende sabırlı olacak, oynayan oynamayan herkes birbirine saygı duyacak. Eğer bu ortamı sağlarsak takımımız mutlaka başarılı olacak. Onun için toplantılarda çocuklara şunu söylüyorum; Bu bir yarış, saygı çerçevesinde başarı gelecek. Çünkü kadro olarak zenginiz. 3. Lig’de iki kadro çıkartacak bir ekibimiz var.

Editör: Pusula Gazetesi