Çaycuma Çarşı Polis Merkezi Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, dolandırılan şahısları, telefonla arayan Ş.A., elinde bir miktar tarihi eser altın olduğunu söylemiş. Bu tarihi eser altınları uygun fiyata satmak istediğini söyleyen Ş.A. ile alıcılar Çaycuma Terminalinde buluşmuş. İki adet numune altın veren Ş.A., bu altının Osmanlı altını olduğunu ve elinde 500 adet olduğunu söylemiş ve 25.000 TL para talep etmiş. O.Y. ve İ.Y. isimli şahıslar bu parayı tedarik ettikten sonra Ş.A.´ya teslim ettiklerini ve dolandırıldıklarını beyan ettiler.
Çaycuma Asayiş Büro Amirliği ve Çarşı Polis Merkezi Amirliği titizlikle çalışarak şüpheli Ş.A. isimli şahsın açık kimlik ve adres bilgilerine ulaştı. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının vermiş olduğu talimat neticesinde Ş.A. isimli şahsın ikamet adresi olan Perşembe beldesinde Jandarma ile yapılan ortak operasyonla Ş.A. gözaltına alındı.
Gözaltına alınan Ş.A. suçunu kabul ederek, sahte Osmanlı Altınlarının F.K., S.K. ve B.D. isimli başka şahıslarda olduğunu kendisinin sadece aracı olduğunu beyan etti. Gözaltına alınan Ş.A.´nın yardımıyla diğer üç şahıs da yapılan operasyonla gözaltına alındı.
Yakalanan şahısların üzerinden ve olay yerinde yapılan aramalarda, 22.110 TL ile sahte 490 adet Osmanlı altını tabir edilen metallere el konuldu. Ş.A., F.K., S.K. ve B.D. savcılığa sevk edildi.
Editör: Pusula Gazetesi