Olay, dün Gazipaşa Caddesi Kadırga Yokuşu mevkiinde meydana geldi. Çarşı Polis Merkezi´ne 20 metre mesafede bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi´nin bulunduğu binada meydana geldi. Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal, dernek binasından çıktığı sırada iş hanının giriş kapısında bir çanta gördü. Çantadan şüphelenerek polise haber veren Çakal, "Dernek binasından çıkarken giriş kapısının arkasında çantayı gördüm. Çantadan şüphelendim. Çünkü buradaki Sağlık Güvenlik Merkezi´ne günde yaklaşık bin kişi işlem yaptırmaya geliyor. Hemen polisi aradım. Polisler de gelip burada çevre güvenliğini aldı" dedi.


Olay yerine gelen uzman polisler çantada inceleme yaptı. İnceleme sonrası çanta boş çıktı. Çantanın boş çıkması ile vatandaşlar rahat nefes aldı.


Bazıları ise çevre güvenliği alan polislerin uyarılarına aldırmadan yoluna devam etmek istedi. Olay yerine gelen bir vatandaş, SGK Sağlık Güvenlik Merkezi´nde memur olarak çalıştığını ve mesaisine geç kaldığını söyledi. Polisin yeniden uyardığı şahıs bina kenarında beklemeye başladı. Boş çıkan çanta polis merkezine götürüldü. Memur olarak çalıştığını söyleyen şahıs ise polislerin alandan ayrılmasının ardından binaya girdi.

Editör: Pusula Gazetesi