DİYARBAKIR´ın Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi´ndeki hain saldırıda şehit olan polis memuru Tansu Aydın´ın cenazesi düzenlenen törenle memleketi Zonguldak´a uğurlandı. Törende ağıt yakan şehit polisin Vietnamlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın, Budist inancına göre eşi için yere kapanarak dua etti, ağıtlar yaktı. Şehit polisin eşinin sözleri anlaşılmasa da yürekleri dağladı. Tabut ambulansa bindirilirken arkasından giden Vu Yhuy Tuanvi´yi kadın polisler güçlükle sakinleştirdi.

Diyarbakır´da trafik kazasıyla ilgili tutanak tutarken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan evli ve 6 yaşında bir kız çocuğu babası Tansu Aydın (37) için Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Vietnamlı EŞ BUDİST İNANCINA GÖRE DUA ETTİ

Şehit polisin tabutunun ambulanstan indirilmesi sırasında Vietnamlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın ile yakınları ağıtlar yaktı. Törende Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker´in konuşması sırasında sandalyede oturan şehit polisin Tayvanlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın yere diz çökerek Budist inancına göre dua etti.

Kadın polislerin kendisini kaldırmasına izin vermeyen şehidin eşi, önce iki elini birleştirip başına götürdü, daha sonra secdeye varır gibi yere kapandı. Budizm inancına göre yaptığı duayı defalarca takrarlayan şehit eşi, kadın polisler tarafından sakinleştirildi. Törende şehit polisin babası Fikret ile annesi Ulviye ve diğer yakınları da gözyaşlarına boğuldu.

Editör: Pusula Gazetesi