Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Ener Enerji yeni bir santral için başvuruda bulundu. ÇED sürecinin başladığına ilişkin duyuru bugün yayınlandı.

Zonguldak´ı termik cehenneme çevirecek yatırımlara yeniden hız verilmesinin kamuoyundaki yankıları merak ediliyor.

Elsan´ın Çates´in yayına kuracağı 660 megawatlık yeni santrala itiraz eden Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, "Bir megawata bile izin vermeyiz" demişti.

Şimdi Eren Enerji´nin Muslu´ya kurmayı planladığı yeni santral için Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman´ın ortaya koyacağı tepki merakla bekleniyor.

İŞTE O DUYURU...

ZONGULDAK il KİLİMLİ, ilce MUSLU BELDESİ mevkiinde EREN ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. tarafından yapılması planlanan Zonguldak Eren Termik Santrali-IV (700 MWe/707,8 MWm/1.677,5 MWt Termik Santral ve Derin Deniz Desarjı projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği´nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler ZONGULDAK Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

Editör: Pusula Gazetesi