Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen üyeleri, PTT Zonguldak Başmüdürlüğü tarafından kendilerine yapılan haksızlıkları ve baskıları protesto etti. Soğuksu’da bulunan PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan Türk Haber-Sen üyeleri, yöneticilerin kanun ve mevzuatlara uymadıklarını ve bu nedenle de yaşanan her bir olumsuzluk için ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler. Basın açıklamasına, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ile Türk Enerji-Sen Batı Karadeniz Şube Başkanı Selami Yoğurtçu da destek verdi.

PTT’nin hizmet odaklı kurum olmaktan, kar amaçlı kuruma dönüştüğünü belirten Türk Haber-Sen Şube Başkanı Necmettin Bebek, “Halkımıza karşı sorumluluklarımız açıkça belirtilmesine rağmen, liyakatsiz ve beceriksiz yöneticiler yüzünden 176 yıllık kurum oyuncak haline getirilmiş, hizmetin önceliğini karlılık almış, Genel Müdürlüğe şirin görünmek adına kanun ve mevzuatlar bir kenara bırakılarak ahbap-çavuş ilişkileriyle siyasi rant adına hizmet aksatılmaktadır” dedi.

“SENDİKAL SİYASİ AYRIMCILIK YAPILIYOR”

Zonguldak’ta personele ihtiyaç olduğu halde alım yapılmadığına ve dağıtıcıların iş gücünün arttığına dikkat çeken Başkan Bebek, “119 norma karşılık 88 personelle hizmet verilmeye çalışılırken, 176 yıllık kuruma yakışmayacak şekilde personele harcırah ödememek için bir ilçeden diğer bir ilçeye gayri resmi imkanlarla personel götürülüp, kendi tabirleriyle ‘ekmek arası köfte’ karşılığında adam çalıştırılmaktadır. Ne kadar acı ki, hizmet üretmek için görev başında olan yöneticiler, personel eksikliğini tamamlayacak taleplerde bulunmayıp, aksine personel eksikliğinden nemalanarak, ‘bizden olanlar ve olmayanlar’ diye sendikal ve siyasi ayrımcılık yapılarak, geçici görevlerle personele mobbing uygulanıyor. Geçici görevler tehdit aracı olarak kullanılıyor ve üye yapılıyor. Halka hizmet anlamında asıl işimiz olan posta ve bankacılık hizmeti yapan personel gişelerden kaldırılarak, Başmüdürlükte memurun emrine yine bir memur verilerek hizmet üretilen alanlar sorumsuzca boşaltılıyor. Defalarca ikaz etmemize rağmen, kamu kaynakları beceriksiz ve liyakatsiz yöneticiler tarafından çarçur ediliyor. Örneğin, Kozlu’dan bir memur Başmüdürlüğe alınıyor, yerine Zonguldak merkezinden bir geçici personel gönderiliyor. Eğer Kozlu’da personele ihtiyaç varsa, neden Kozlu’nun memuru başmüdürlükte duruyor? Evlere şenlik bir olay yaşıyoruz. Acaba idareciler ne yaptıklarının farkında mı? Bence farkında değiller. PTT’yi arapsaçına çevirdiler. Ayrıca hizmet üretilen alanlarda bunca personel eksikliği varken, gişe arkası sayılacak Başmüdürlükte kadro doldurulması da adam kayırma ve kollamanın açık birer örneğidir. Şef sınavına girerek başarılı olamayan bir memuru, Müdür Vekili yaparak hizmet kalitesinin artmasını beklemek veya kurumun başarılı olmasını beklemek hayalperestlikten öteye gitmeyecektir” açıklamasında bulundu.

“EKMEK ARASI KÖFTE KARŞILIĞINDA POSTA DAĞITIYORUZ”

Postaların günlük dağıtılamadığını ve personel iş gücünün artırıldığına dikkat çeken Bebek, Zonguldak halkının iyi hizmet alamadığını belirterek, “İlçelerimizde ise durum daha da vahim, gişelerde personel eksikliği vatandaşın sıra beklemesine vesile olurken, aşağı yukarı Zonguldak ile aynı nüfusa sahip olan Bartın ve Karabük Başmüdürlüklerinde daha az personel ile yürütülen işler Zonguldak Başmüdürlüğü’nde ne hikmetse yapılamıyor. Sonuç olarak bazı kayrılan yandaş memurlar ihtiyaç gösterilerek Başmüdürlük kadroları şişiriliyor, merkezlerdeki memurlar yandaş memurlarında yükünü taşımak zorunda kalıyor, siz Zonguldak halkı yeterli ve doğru hizmet alamıyorsunuz. 30 günlük posta gönderileri her gün süresi içerisinde dağıtılması gerekirken taşıma sistemle seyyar dağıtım timi gibi ekmek arası köfte karşılığında 30 günlük biriken posta 3 gün içinde dağıtılıyor. Burada yaşananlar sanmayın ki sadece Bartın ve Karabük Başmüdürlüklerine bağlı memur arkadaşlarımızda aynı sıkıntıları ve adam kayırmaları yaşamaktadır. Elbette sorunlar bu kadar değil, ancak bıçak kemiğe dayandığı için ayrıca sizlere karşı sorumluluğumuzu yerine getiremediğimiz için yalnızca şimdilik bilinmesi gerektiği kadarını asıl patronlarımız olan sizlere anlatmak istedik. Kurumda kanun be mevzuat dışı keyfiyete asla izin vermeyeceğiz. Burada ifade ettiğimiz tüm konular Türk Haber-Sen Genel Merkezimizce de birebir takip edilmekte olup, gerek siz halkımız adına gerekse kamu çalışanları adına her bir olumsuzluk için ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacağımızı buradan ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi