7 Haziran’da yapılan genel seçimler sonrasında devam eden hükümet senaryolarını değerlendiren ve Ankara’da yapılan İl Başkanları Toplantısı hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, “CHP, koalisyon konusunda elinden gelenin en iyisini yapmak ve bu süreci en iyi şekilde geçmek istiyor” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın medya ile yaşadığı polemikler ile ilgili olarak da kendisiyle görüşeceğini ifade eden Başkan Koltuk, “Ünal Bey, çiçeği burnunda bir milletvekili. Zonguldak´ta iki milletvekilimiz var. Biz isteriz ki, milletvekillerimiz en iyi şekilde bizi temsil etsin. Ne halkımızla, ne de medyayla kavga-gürültü istemiyoruz. Bu sebepten Ünal Bey ile görüşme yapmayı düşünüyorum” diye konuştu.

“EN DÜZENLİ KOALİSYON CHP-MHP ARASINDA OLABİLİR”

Türkiye’nin merakla beklediği, “koalisyon mu, yoksa erken seçim mi?” sorusunu değerlendiren Koltuk, “CHP, koalisyon konusunda elinden gelenin en iyisini yapmak ve bu süreci en iyi şekilde geçmek istiyor. Önemli olan AKP hükümetinden kurtulmak... En düzenli koalisyon, CHP-MHP arasında olabilir. Ama Sayın Devlet Bahçeli´nin tepkisini çözemiyorum. Belirsizliğin en büyük nedeninin MHP´nin yaklaşımı olduğunu düşünüyorum. Ankara´da İl Başkanları Toplantısı’na katıldım ve bu görüşlerimi orada da paylaştım. Partimizin yüzde 90´ı AKP ile koalisyon kurulmasından yana değil ve MHP ile koalisyon yapılsa daha iyi olacağını düşünüyor. Ankara’da yapılan toplantıda erken seçime sıcak bakılmıyor. Erken seçim, ülkeye zarar verir. Yani ‘değneğin şu anda iki ucu da çamurlu’ diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“ÜNAL BEY İLE GÖRÜŞME YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş´ın medya ile polemik içinde olması hakkında görüşlerini ifade eden Koltuk, "Ünal Bey, çiçeği burnunda bir milletvekili. Zonguldak´ta iki milletvekilimiz var. Biz isteriz ki, milletvekillerimiz en iyi şekilde bizi temsil etsin. Çünkü bu bizim için onur olacaktır. Biz de İlçe Başkanları ile birlikte elimizden geleni yapacağız. Fakat biz bu süreci en iyi şekilde geçirmekten yanayız. Ne halkımızla, ne de medyayla kavga-gürültü istemiyoruz. Bu sebepten Ünal Bey ile görüşme yapmayı düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi