Karabük Demir Çelik Fabrikaları (Kardemir) A.Ş. Genel Müdürü M. Uğur Yılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e nezaket ziyaretinde bulundu. Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Uğur Yılmaz’a ziyaretinde; Genel Müdür Yardımcısı Ercüment Ünal ve Lojistik Müdürü Ferhat Köksal da eşlik etti.

Erdemir-İsdemir A.Ş. Teknoloji Koordinatörlüğü görevinden, Kardemir Genel Müdürlüğü görevine atanan M. Uğur Yılmaz, Zonguldak ile Kardemir’in her zaman işbirliği içerisinde olduğunu belirterek, Zonguldak’ın ülkenin ilk sanayi kenti olduğunu, bu nedenle Türk sanayisine yön verdiğini ifade etti.

Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Zonguldak, benim için ilk değil. Hayatımın önemli bir bölümünü Zonguldak’ta ve Ereğli’de Erdemir’de çalıştığım yıllarda geçirdim. 22 yılım burada geçti. Zonguldak, cumhuriyetin kuruluşundan sonra ülkenin sanayisinin başladığı yer. Karabük’teki Kardemir, Ereğli’deki Erdemir ve Zonguldak’ı asıl Zonguldak yapan Türkiye Taşkömürü Kurumu ile bu bölge, ülkemizin sanayi merkezi. Her şey buradan doğdu. Başkanımızın da söylediği gibi, Zonguldak ise yeni iller doğurdu. Karabük’te bunlardan biridir. Şimdi de, Kardemir’de göreve başladık. Zonguldak’ın, Karabük ve Kardemir ile her açıdan işbirliği var. Bu ziyaret vesilesiyle de işbirliğimizi de görüşmüş oluyoruz. Misafirperverliği nedeniyle kendisine teşekkür ediyoruz. Bizde kendisini Karabük ve Kardemir’de görmekten dolayı çok büyük mutluluk duyarız.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, “Kardemir Genel Müdürümüz ile tanışmaktan dolayı çok memnunum. Kardemir çok önemli bir kuruluş… Karabük, ilimizden doğan bir il ve bu da bizi mutlu ediyor. Çok mesafe aldılar. Kardemir’in olması ise, ilin gelişmesi anlamında da büyük avantaj sağladı. Sayın Genel Müdürümüze yeni görevinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından günün anısına Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kardemir A.Ş. Genel Müdürü M. Uğur Yılmaz ve beraberindekilere madenci heykeli armağan etti.

Editör: Pusula Gazetesi