Ak Parti İl Başkanlığı Kongresi Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.


Can Polat Pamay Salonu´nda Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı kongresi gerçekleştirilen kongreye Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen il, ilçe ve belde belediye başkanları, delegeler ve partililer katıldı.


Kongrenin partili olmayan konukları da vardı. Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ramis Muslu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun ve birliğe bağlı bazı oda başkanları, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, CHP İl Başkanı Osman Yayla, Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Genç gibi çok sayıda isim de kongreyi izleyen isimler arasındaydı.


Ak Parti Bursa Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Sedat Kızılcıklı´nın Divan Başkanlığı&[#]8217;nı yaptığı kongrede Divan üyeliklerine Vedat Emeksiz, Arife Dereli, Aytekin Celal Kazancı ve Erol Şahin getirildi.


Divan Başkanı Kızılcıklı´nın açılış konuşmasının ardından İl Başkanı Hamdi Uçar, kongreye gelenlere selamlama konuşması yaptı. Milletvekilleri adına Fazlı Erdoğan söz alırken Polat Türkmen´in söz almaması dikkat çekti. Erdoğan konuşmasında partinin birlik ve bütünlüğü için sonuç ne olursa olsun dayanışmadan ve iş birliğinden yana olduklarını belirtti.


Bakan Demir&[#]8217;den tek liste uyarısı


Kongreye katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, tek liste ile kongreye gidilmesi yönünde çağrıda bulunduğunu belirterek artık kongreden sonra sürecin birlik beraberlikten yana işletilmesini istedi.


Demir, kongrede yaptığı konuşmasında "Tek liste ile gidilmesi için üzerime düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumu söyledim. ´Biz bu işe alıştık, bu yarış fena olmayacak´ dediler. Kazanan arkadaşımızı tebrik edeceğiz. Ancak, kazanan grubun listesi, diğer listeyi de yemeğe davet edecek. Fırsat bulursam ben de geleceğim. Önümüzdeki seçimde Zonguldak´ta destan yazılacak. Zonguldak bütün milletvekillerini Ak Partili yapacak. Ak Parti bugünkü başarısının teşkilatlarına borçludur. Onların sayesinde yükselmeye devam edecektir.´´


Celil Bey Jipiyle bulutlar arasında sörf yapıyor


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve diğer aday Celil Uzun, İl Başkanlığı seçimi öncesinde konuşma yaparak delegelere seslendi. Yönetim Kurulu Üye Adayları ile birlikte delegelerin karşısına çıkan Hamdi Uçar konuşmasında destek bekledi. Uçar, konuşmasında sürekli olarak kendisine ve arkadaşlarına saldırıldığını belirterek "Dönemimizde bir çok hizmetler yapıldı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, çeşitli ziyaretler ve açılışlar için defalarca ilimize geldi. Bazı bakanlarımızda ilimizi ziyaret etti. TTK´yı üç bin işçi bizim dönemimizde alındı. Başbakan´ın Zonguldak´a gelişi ile ilgili bizim haberimiz yokmuş, bu doğru değil. Bu tip söylemlerle teşkilatı toparlayamazsınız, teşkilatı bölersiniz. Eğer siz milletvekillerini yok sayarsınız bölgede hizmet edemezsiniz. Milletvekillerimiz seçilmiş insanlardır. Celil Uzun, vekilleri rencide edecek sözler kullanmıştır. Bu şehre Bakan´dan daha büyüğü TBMM Başkanı geliyor daha ne istiyorsunuz" şeklinde konuştu.


Uçar; Celil Uzun´un partiyi tepeden bakarak yönetme çabasında olduğunu belirterek; "Ben bu partiye girdiğimde birinci el otomobile biniyordum. Kendisi Şoraki Jip´lerle bulutlar arasında sörf yapıyor. Birlikte çalıştığımız dönemlerde yapılan hizmetleri kendisi tek başına yapmadı. Hep birlikte yaptık. Celil Bey Zonguldak´a doğru dürüst uğramıyordu ki. Burada bütün işleri zaten biz yapıyorduk. O gün yaptığımız işleri bugün neden yapamayalım" dedi.


Celil Uzun, sahne şovu yaptı


Konuşma sırası kendisine gelen Uzun elinde mikrofonla sahnenin her noktasına giderek konuşmasını yaptı. Son yerel seçimlerde yaşanan seçim başarısızlığını İl Başkanı Hamdi Uçar ve yönetime bağlayan Celil Uzun, Hamdi Uçar´a yönelik sert eleştiriler getirdi.


Salon zemininin sağ tarafında Bakan Demir´in de bulunduğu tarafa yönelip Milletvekili Fazlı Erdoğan´a sert eleştiriler getiren Celil Uzun, Erdoğan´ın Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Ankara´da Bakanlıkları dolaştığı halde Ak Parti´li Belediye Başkanlarıyla kapı kapı dolaşmak için aynı hassasiyeti göstermediğini söyledi. Belediye Başkanlarına tek tek bu sözlerini onaylatmak isteyen Uzun´un bu yaklaşımı taraftarlarından alkış aldı. Uzun´un Fazlı Erdoğan´ı İl Başkanlığı&[#]8217;na adaymışçasına Hamdi Uçar için çalıştığını belirttiği sıradaki sert sözleri üzerine ayağa kalkan Fazlı Erdoğan, Celil Uzun´u alkışladı. Bunun üzerine Celil Uzun ve Hamdi Uçar taraftarları arasında karşılıklı yuhalama yaşandı. Uzun, kendisini destekleyenlerin diğerlerini yuhalaması üzerine, "Benim kitabımda yuhalama olmaz" dedi. Bakan Mustafa Demir´e yönelen Uzun, "Çin´de yapılan zulmü şiddetle kınıyoruz. Ak Parti´nin Zonguldak´taki kongresinden birlik beraberlik Türkiye´ye yansıyacak kısa sürede Çin´e kadar ulaşacak. Bu şehirde yüzde 44 oranımız yüzde 36´ya düştü. Uzun zamandır böyle arkadaşlarımla görüşmek istiyordum, bizi engellediler. Sizin oylarınız ipotek altında değil. Siz aklınızla vicdanınızla oyunuzu vereceksiniz. Zonguldak uçuk bir şehirdir. Burada da uçuk insanlara ihtiyaç vardır. Öyle yol yapmakla Zonguldak´ı avutamazsınız. Başbakan, Zonguldak´a geliyor il teşkilatının haberi yok. Gizli kapılar arkasında Hamdi Uçar´ın kazanması için torpil yapıldı. Bazı belediye başkanları bile delege değil" dedi.


Erdoğan ve Uçar cevap hakkı kullandı


Celil Uzun´un sert sözleri üzerine Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, cevap hakkı kullanmak isteyen Milletvekili Fazlı Erdoğan ve İl Başkanı Hamdi Uçar´ın konuşmalarını beklemeden salondan ayrıldı. Bakan Demir´in ayrılmasından sonra söz hakkı alan Fazlı Erdoğan, Celil Uzun´un daha önce il başkanı olması için uğraşmış biri olarak şimdi neden karşı çıktığını anlattı. Hamdi Uçar, ise Uzun´un elinde mikrofon sahnede sürekli dolaşmasını; "Bunu sanatçılar yapar. Ben mütevazi biriyim" diyerek partililere seslendi.



Konuşmaların sona ermesinin ardından seçimlere geçildi.Oy kullanan delegeler seçim sonucunu merakla bekledi. Toplam 637 delegeden 606´sı oy kullandı. Seçim sonucunda ise Hamdi Uçar 343 oyla yeniden Ak Parti İl Başkanı seçildi. Oylamada 5 oy geçersiz sayılırken diğer aday Celil Uzun ise 258 oy alabildi.

Editör: Pusula Gazetesi