Geçtiğimiz günlerde oluşturulan Zonguldak Kent Konseyi, Yürütme Kurulu&[#]8217;nun oluşturulmasının ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Zonguldak Belediye Encümen Salonu&[#]8217;nda Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin Başkanlığında gerçekleştirilen toplantının başında kısa süre konuk olan Belediye Başkanı İsmail Eşref, bir gün önce toplanan Lavuar Alanı Düzenleme Kurulu&[#]8217;nun çalışması hakkında konsey üyelerine bilgi verdi.


Başkan Eşref; "Kent Konseyi´nin yapılan Genel Kurulun ardından oluşturulmasıyla bundan sonraki süreçte daha demokratik katılım ve paylaşım sağlanacağına inanıyorum. Kent Konseyi Yürütme Kurulu´nun ilk toplantısından önce aciliyetten ötürü Lavuar alanının düzenlenmesiyle ilgili oluşturulan kurul toplandı. Bu kurula girere de bilgi verdim. Lavuar alanında yapılacak düzenlemeyle ilgili Konsey ve kurulun çalışmalarını bekliyoruz.


Safranbolu´ya giderek Koruma Kurulu yöneticileriyle biraraya geleceğim. Lavuar alanı için ne düşünüyorlar onları öğreneceğiz. Dönüşte arzu ederseniz Kurul´un yanı sıra Konsey´e bilgilendirebilirim. Zaten birçok arkadaşımız aynı zamanda hem Konsey´de hem Kurul´da bulunuyor. Ben Kent Konseyi´nin çok güzel çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Halkın katılımıyla kentin geleceğini birlikte şekillenmesi adına önemli bir adım atılmıştır.


Halk sizlerin sayesinde artık daha net şekilde temsil edilmektedir. Kent Konseyi&[#]8217;nin alt kurullarının ve meclislerin oluşturulmasıyla birlikte bu çabalar hızlanacaktır. Zonguldak Belediyesi olarak biz gereken her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.


Eşref daha sonra toplantıdan ayrılarak Yürütme Kurulu üyelerine başarılar diledi.


Çalışma yönergesi hazırlanıyor


Kent Konseyi Yürütme Kurulu yaklaşık bir 1,5 saat devam eden toplantıda kendi içinde Genel Sekreter seçimi yaptı.


Zonguldak Belediyesi´nden Gülsüm Yılmaz deneyimleri de göz önünde bulundurularak Genel Sekreterliğe oy birliği ile seçildi.


Başkan Yesari Sezgin önerisi ve kurul üyelerinin onayı ile daha önceki yıllarda da yönerge üzerinde çalışan Prof. Dr. Vural Evren çalışma yönergesini hazırlamakla görevlendirildi. Turhan Demirtaş´da taslak yönergeyle destek verdi.


Toplantıda daha sonra çalışma yönergesinin hazırlanması, Kadın, Gençlik ve Mahalle Meclisleri&[#]8217;nin oluşturulması, Çevre, Kültür ve başka kurulların oluşturulması üzerine bir çalışma yaptı. Toplantı sonunda Zonguldak Kent Konseyi´nin bir internet sayfasının oluşturulması kamuoyuna buradan sürekli ve güncel bilgi akışının sağlanması konusunda çalışma yapılmasına karar verildi.


Web sayfası ve iletişimle ilgili görev Atilla Öksüz´e verildi. Başkan Yesari Sezgin toplantıyla ilgili değerlendirmesinde; "Çalışma yönergesi ve meclisleri hızla oluşturarak çalışmalarımızı hızlandırmak istiyoruz. İkinci toplantıya kadar hazırlanacak çalışma yönergesi üzerinde tartışacağız.


Meclis ve kurulların yanı sıra sekreteryayı oluşturup çalışmalarımızı daha sistematik yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.


Konsey üyeleri daha sonra toplu olarak Ortadoğu Üniversitesi Mimarlık öğrencileri tarafından Zonguldak için hazırlanan şehirleşme planlarının sunumunu izlediler.

Editör: Pusula Gazetesi