Türkmen: "Vekiller kimsenin yanına tavır koymaz. Ben ´tek liste gidebilirseniz daha düzgün olur´ diye tavır koydum. Şunun yanında bunun yanında diye bir şey yok. Ben kimsenin yanında değil partimin yanındayım. Yani ben hepsinin yanındayım. Biz o anlamda tarafsızız."


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Cumartesi günü yapılacak olan kongre ile ilgili değerlendirmede bulundu.


Başbakan ile görüştüklerini ve kongreye çift liste ile gideceklerini belirten Türkmen, Ak Parti İl Başkan Adayı Celil Uzun´un ´vekiller Hamdi Uçar´ın yanında tavır koyuyorlar´ sözüne sert yanıt verdi.


Milletvekili Polat Türkmen; "Vekiller kimsenin yanına tavır koymaz. Ben Ak Parti´nin Kurucu İl Başkanıyım ve tavır koymam. Ayrıca Milletvekiliyim ve tavır hiç koymam. Ben hepsinin yanındayım. Biz o anlamda tarafsızız" dedi.


Türkmen konuşmasına şöyle devam etti: "Hangisi kazanırsa kazansın hepsi bizim arkadaşlarımızdır ve biz hepsiyle çalışırız. Herhangi bir sıkıntımız yoktur. Ben sadece kendilerine ´listelerinizi düzgün yapın. Dolgu malzemesi kullanmayın. Bundan sonraki seçimler bizim için anlamlı ve önemlidir. Güçlü bir Zonguldak´ı kapsayacak, herkesin gönlünü alacak, partilileri küstürmeyecek bir kongre yapın. Hayırlısı olsun´ dedim.


Ben en son önceki gün Tayyip Bey ile görüştüm. Eskiden de arkadaşlarımızla görüşmüştük. Birlikte olabilmeleri için epey gayret gösterdik. Birlikte olamadıklarını bizlere söylediler ve biz de Tayip Bey ile görüştük. ´Çift liste ile giderse sıkıntı var mıdır?´ dedik. Sonuç olarak çift gitmeye karar verdik. İnşallah hayırlara vesile olur. Ben herkese başarılar diliyorum.


´Vekil, bütünün vekilidir´


Vekiller kimsenin yanına tavır koymaz. En azından ben kendi adıma bunu söylüyorum. Vekil bütünün vekilidir. Ben tek liste gidebilirseniz daha düzgün olur diye tavır koydum. Onun içinde gayret gösterdim ama başaramadım. Şunun yanında bunun yanında diye bir şey yok. Ben kimsenin yanında değilim, partimin yanındayım. Parti adına, Zonguldak adına kim iyiyi yaparsa ben onun yanındayım. Yoksa hepsi bizim adamımız, arkadaşımız. Ben Ak Parti´nin Kurucu İl Başkanıyım ve tavır koymam. Ayrıca Milletvekiliyim ve tavır hiç koymam. Hem ne diye koyayım ki? Böyle bir şey olabilir mi? 3 Vekilde onun yanında diyorsa orada bir yanlış var.


Biz kimsenin yanında değiliz. Ama bunu diyen arkadaşa da saygım var. Herhalde eskisi illa birinin yanında olunması lazımdır gibi bir alışkanlık varsa ben o alışkanlığın dışındayım. Yani ben hepsinin yanındayım. Biz o anlamda tarafsızız."

Ayrıca Türkmen, Celil Uzun´un Genel Merkez&8217;in Hamdi Uçar´a aday olmayacaksın dediği yönündeki sözleri ile ilgili olarak; "Genel Merkez Hamdi Uçar´a ´sen aday olamayacaksın´ dese Hamdi Uçar o zaman niye aday oluyor?" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi