Termal Masaj Merkezi tarafından hayata geçirilen bu etkinlik çerçevesinde Mıgun yatakları ile topuktan boyuna kadar el değmeden masaj yapıp şifa dağıtıyor. Mıgun Kdz. Ereğli Bayi yetkilisi Nurdiye Akıncı, kanser, bulaşıcı hastalık taşıyanlar ve akıl hastaları hariç herkesin bu yatağı kullanabileceğini kaydetti. Akıncı, "İş yerimiz topuktan boyuna kadar yeşim taşı termodinamik sonda metodu ve kızıl ötesi ışınlarla el değmeden termal akapunktur masaj yöntemiyle bel ve boyun fıtığı, kadın hastalıkları, romatizma, basur, bağırsak düzenlemesi, eklem ağrıları, baş ağrısı, migren, zayıflama, sinüzit, sinir sistemi ve psikolojik rahatlama gibi pek çok alanda hizmet veriyoruz. Kan ve cilt kanseri hastaları, hamile kadınlar, omurgasında platin bulunanlar, bulaşıcı hastalık taşıyanlar ve akıl hastalıkları olanların dışında herkes bu yatağa yatarak masaj yaptırabiliyor. Ücretsiz tanıtım merkezimize yoğun ilgi var" dedi.
Yatağın kan dolaşımını hızlandırdığını belirten akıncı, "Termal masaj yatağının içerisinde bulunan yeşim taşları vücuttaki akupunktur noktalarına ısı, basınç ve masaj uyguluyor. Böylece kan dolaşımı hızlanıyor, hücreler yenileniyor, toksinler vücuttan atılıyor ve hücrelerin yaşlanması yavaşlayıp vücudun savunma mekanizması güçleniyor. Yeşim taşı ayrıca insan vücudu için gerekli olan mineraller, kalsiyum, magnezyum ve su gibi elementleri içinde barındırıyor" diye konuştu.
Mıgun masaj yataklarının stresi de azalttığına dikkat çeken Akıncı, "Mıgun masaj yatağında, masajlar ayak topuklarına kadar yapılıyor. Ayak ağrısı çekenler ve yürümekte zorlananlar, sinirsel ve damarsal sorunları olanlar kendilerini çok iyi hissediyorlar. Uyku sorunu çekenler uyku düzenine kavuşuyorlar. Bu yataklar sadece hasta olanlar için değil, stres çekenler için de ideal. Buraya değneklerle gelen hastaların kısa sürede yürüyerek evlerine döndüklerine şahit oluyoruz. Kulakları duymayanların, kulaklıklarını çıkarttıklarını görüyoruz. Hastalarımızın ağzından yaşadıkları olumlu gelişmeleri dinliyor ve anlattıklarını da videoya kaydederek saklıyoruz. Çekilen kamera görüntülerini de zaman zaman hastalarımıza izlettiriyoruz" dedi. Termal yatağın en önemli özelliğinin omurganın dikleşmesini ve formuna kavuşmasını sağlaması olduğunu belirten Akıncı sözlerini şöyle tamamladı:
"Sağlıksız bir omurgadan dağılan sinirler vücutta birçok rahatsızlığa sebep oluyor. Omurganın yanlış kullanımı sonucu baş ağrıları, migren, görme bozuklukları, sinüzit, omuzlarda ağrı, kronik öksürük, nefes darlığı, kol ağrıları, kronik yorgunluk, hemoroid ve hatta cilt rahatsızlıklarına rastlanıyor."
Güney Kore patentli Mıgun firması tarafından geliştirilen masaj yatağının tanıtımı ve satışı için de ücretsiz seanslar düzenleniyor.
Editör: Pusula Gazetesi