Halkların Demokratik Partisi (HDP) Zonguldak Milletvekili Adayları Ali Topaloğlu, İsmahan Yaşar ve Fahri Bozbaş, Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Kop-İş) Zonguldak Şube Başkanı Sedat Ölmez ile görüşerek, işçi hakları, emeğin önündeki örgütlenme sorunları ve taşeron işçilik konusunda partilerinin görüşlerini anlattılar. HDP’liler, Başkan Ölmez’den sorunlar hakkında bilgi alarak, görüş alışverişinde bulundular.

Tez-Kop-İş Sendikası Şube Başkanı Sedat Ölmez, ülkenin normalleşmesi ve emeğin önündeki engellerin kaldırılması açısından HDP´nin mutlaka barajı geçerek parlamentoda olması gerektiğini, bu anlamda da Zonguldak´ta HDP´ye yönelik bir ilginin olduğunu gözlemlediğini ifade ederek, HDP´nin çalışmalarında başarılar diledi.
TOPALOĞLU: ‘ZONGULDAK’I YENİDEN EMEĞİN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Zonguldak Milletvekili Adayı Ali Topaloğlu, Zonguldak’ın emek mücadelesinde tüm dünyaya adını duyurduğunu belirterek, “HDP iktidarında Zonguldak, yeniden emeğin başkenti olacak” dedi.

Topaloğlu, şunları söyledi:
“Türkiye´de sınıf mücadelesinin önünü açan kent, ne yazık ki, uygulanan yanlış ekonomik politikalar sonucu emek kenti olmaktan hızla uzaklaşmış, zorunlu emeklilik uygulamalarıyla kent genç emekliler kenti haline getirilmiştir. TTK, bu erken emeklilik nedeniyle küçültülmüş, nitelikli elemanlar eksikliği yüzünden iş kazaları artmıştır. Diğer yandan kaçak ve özel ocaklarda işçiler en ağır koşullarda çalıştırılarak, onlarca kardeşimiz buralarda hayatını kaybetmiştir. Bugün artık değişik bahaneler uydurularak, TTK´nın kapatılması ya da birilerine peşkeş çekilmesinin önü açılmak istenmektedir. HDP olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Emeğin hakkını sonuna kadar savunacağız. Dün bu durumun sorumluları, ne yazık ki, bugün karşımıza kurtarıcı gibi çıkıyor. Buna asla izin vermeyelim, bu oyunları bozalım. Zonguldak halkından tek talebimiz, hafızalarını taze tutmaları geçmişte neler olmuş, kim ne yapmış, bunu değerlendirerek oy kullanmalarını istiyoruz. Bu kentin kaderini gelin birlikte değiştirelim. Geçmişte olduğu gibi gelin sesimizi Türkiye´ye duyuralım. Şimdilerde seçim dönemlerinde moda oldu herkes projelerle bizleri kurtaracaklarını ilan ediyorlar. ‘En iyi bizim proje Zonguldak´ı kurtarır’ diyorlar. Bizim sizleri kurtaracak bir projemiz yok, ne yapacaksak birlikte yapacağız, birlikte başaracağız. Sizlerden biri olarak sizlerin her türlü eleştirisine açık olarak birlikte yol yürüyeceğiz, sorunları birlikte mücadele ederek çözeceğiz. Biz dün bu kentte ne yaptıysak, yarın da onu yapmaya devam edeceğiz. Dün hayatın içinde birlikteydik, yarın da birlikte olacağız. Biz Zonguldak halkına güveniyoruz. Onlarla birlikte 7 Haziran sonrada birlikte olacağız. 7 Haziran’dan bambaşka bir Türkiye yaratacağız. Barışın, kardeşliğin egemen olduğu, emekçilerin hakkını aldığı bir ülke inşa edeceğiz.”
Editör: Pusula Gazetesi