Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde eğitim-öğretim veren Kozlu Alparslan Ortaokulu, “Kutlu Doğum Haftası” dolayısıyla bir program düzenledi. Dün okul bahçesinde düzenlenen programa; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Kozlu İlçe Müftüsü Metin Aykut, Gençlik Hizmetleri ve Spor kozlu İlçe Müdürü Barış Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Sosyal Çalışmacı Neslihan Karadaş, daire amirleri, muhtarlar, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin yıldönümü olarak ‘Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyoruz. Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin yıldönümünü bu yılda kutlamanın sevinci içindeyiz. Her yıl farklı bir tema ile kutladığımız Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimizin bu yılki teması, ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ olarak belirlenmiştir. Çünkü gerçekten şu anda dünyadaki bütün insanların, bütün toplumların birlikte yaşadığı, bir arada yaşadığımız hayat içerisinde insanların birbirlerine karşı bir takım hakları ve hukukları vardır. Bunlara uymak insanlık vazifemizdir. Herkes birbirine saygı ve sevgi içerisinde yaklaşmalıdır. Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki teması ile birlikte yaşama konusunda genelde insanlığın, özelde ise Müslüman toplumların karşılaştıkları sorunların çözümü için seferber olunmasına; dinlerin, özellikle de son hak din olan İslam´ın bakış açısının ortaya konmasına; tarih boyunca Müslümanların bu konuda geliştirdikleri hukukun bilinmesine; tarihi tecrübenin günümüze yansıtılmasına ve birlikte yaşama ahlakı konusunda bir bilinç oluşturulmasına daha çok önem verilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin ‘Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu etkinliği düzenleyenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Kozlu Alparslan Ortaokulu Müdürü Kadir Murat Daye ise, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Programımıza katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’a, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’e, daire amirlerine, muhtarlara, öğrenci velilerine ve katkılarından dolayı işadamı Cengiz Gürleyen’e teşekkür ediyorum” dedi.

Programda, bu yıl ilk olarak Devrek Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin ilahi sunumu ve semazen gösterisi yapıldı. Etkinlik, okunan Kur’an-ı Kerim ve ardından yapılan dua ile sona erdi.

Öte yandan, etkinlik sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz ile Sosyal Çalışmacı Neslihan Karadaş, Alparslan Ortaokulu’ndaki özel eğitim sınıfını ziyaret ederek, sınıf öğretmeni Feride Gaye’den öğrencilerle ilgili bilgiler aldılar.

Editör: Pusula Gazetesi