Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Adayları Zeki Çakan ve Ahmet Emre Bayramoğlu, MHP Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Akyüz ve bir grup partili ile Çaycuma’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek, seçim bürosunun açılışını yaptılar.
Çarşı merkezinde esnafı tek tek dolaşarak kendilerini tanıtan Milletvekili Adayları Çakan ve Bayramoğlu, vatandaşlarla sohbet ettiler.
Nihat Kantarcı Caddesi üzerindeki MHP seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren adaylar, Çaycuma’daki ilgiden memnun kaldıklarını belirttiler. Geçmişte yaptığı görevlerden dolayı şu anda övgü dolu sözler duyduğunu ifade eden MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, “Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olurken, ülkemizin içindeki bulunduğu durumu düşündük. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yörüngesinden çıktığını, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünün gelecekte tehlikeye düşeceğini gördük. Sosyal, ekonomik ve kültürel çöküşlerin gerçekleştiğini gördük. Bu nedenle doğduğumuz, büyüdüğümüz ve bizi bir yerlere getiren ve yetki verenler için tekrar hizmete talip olduk. Her yerde çok sıcak karşılandık. Elini sıktığımız beş kişiden biri, ‘Sizden umutluyuz, bilgi ve tecrübelerinizi aktarmanızı bekliyoruz. Sizin gibi siyasetlere ihtiyacımız var’ dediler. İnşallah bu dönemde genç adaylarımızla birlikte meclise gideceğiz. Vatandaşlarımız, Milliyetçi Hareket Partisi’nin politikalarına bu ülkenin ihtiyacı olduğunu söylüyorlar. MHP’de; birlik, beraberlik, disiplin, örf, adet, gelenek, görenek, sevgi ve saygı vardır. Bizim içimizden bir tek taşı koparamazlar. Bu ekip, birlik içinde bölgesine hizmet etmek adına çalışacaktır. Genç ve hevesli milletvekili adayı arkadaşlarımı da başarılar diliyorum. Seçim bürosunun açılışında emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim” diye konuştu.
MHP Zonguldak 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Emre Bayramoğlu da, Çakan gibi bir insanın arkasında olduğu için kendisini şanslı hissettiğini söyleyerek, “Birkaç gündür Sayın Bakanımızı daha yakından tanıma fırsatı buldum. Ereğli, Alaplı ve Çaycuma’da gördüğüm tablo, beni daha da çok ümitlendirdi ve etkiledi. Sayın Çakan’ı tanıyan herkes, çok güzel duygularını ilettiler. Biz siyasete yeni başladık, ama siyaset dışındaki hayatımızda da göğsümüzü gere gere Bakanımız gibi durmamız gerekiyor. Niyetim ülkeme hizmet etmek. Günümüzde genç arkadaşlarımızın geleceğe kaygıyla baktıklarını üzülerek görüyorum. Anne-babalar iş kapılarında torpil aramak zorunda kalıyorlar. Artık Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarında bunlar olmayacak. Herkes hak ettiği yere gelecek. Muhalefet partili milletvekilleri de bir şeyler yapabilirlerdi, ancak istemek lazım. Bir muhalefet milletvekili, bir Bakanın kapısından kovulacak değildir. Biz parti olarak kadromuzdaki tecrübeli insanlarla muvaffak olacağız” şeklinde konuştu.
MHP ADAYLARI, EREĞLİ’DE STK’LARI DİNLEDİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Adayları Zeki Çakan, Yavuz Erkmen, Ahmet Emre Bayramoğlu ve Meral Demirbaş, önceki gün Ereğli ilçesindeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Milletvekili adaylarına ziyaretler sırasında; MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker ve bazı partililer de eşlik etti. Çakan ve Erkmen, Ereğli’de ilk olarak Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Burada Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç tarafından karşılanan Çakan ve Erkmen, köy ve mahalle muhtarları ile tanıştı. Çakan ile Erkmen, daha sonra Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaşı, sendika binasında ziyaret etti.
MHP 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, burada yaptığı konuşmada, işçi sınıfının her zaman yanında olduğunu belirterek, özelleştirme sonrası işçi ücretlerinin düşürülmesine de tepki gösterdi. Çakan, bu konuda verilecek her türlü mücadelede işçilerle birlikte olmaya hazır olduğunu vurguladı.
Siyasilerin seçim dönemlerinde verdiği sözleri Ankara’da unuttuğunu dile getiren Türk Metal Sendikası Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ise, söylenen her sözü kayıt altına aldıklarını ve zamanı geldiğinde bunları hatırlatacakları uyarısında bulundu. Odabaş, Erdemir işçisinin kendisine ekmek verenleri unutmayacağını hatırlattı.
Sendika ziyaretinin ardından Ereğli Şehit Aileleri, Gaziler Derneği’ne geçen Çakan, Erkmen ve beraberindekiler, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. Çakan ve beraberindekiler, TSO Başkanı Yaşar Tetiker tarafından kapıda karşılandı. Görev yaptığı kurumlarda hizmet edenlerin her zaman yanında olduğunu ifade eden Çakan, TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in bir kardeş ve ağabey olarak kendilerine her zaman destek verdiğini söyledi. Çakan, Ereğli’nin ekonomik ve sosyal yapısının geçmişte çok iyi olduğunu, herkesin gıpta ile baktığını, ancak bu güne gelindiğinde bunların yok olduğunu dile getirdi. Çakan, “Bugün sac ticareti nerede? Kamyoncular nerede? ‘Kamyoncu’ demeyin, lastiğinden o kamyonda taşınan yüke kadar Ereğli-Alaplı yararlanıyordu. Bugün OSB, küçük sanayi, yan sanayi, gemi ticaretinin dört dörtlük yerine getirilebilmesi, gemi yapımıyla ilgili tersanelerde üretilen sacın gemide kullanılması için bile bölüm oluşmuştu. Orada üretilen sac sobasından gemisine, yan sanayisine kadar belirli bir ölçüde yardımcı olunursa, iç bünyeye ayrıcalık tanınırsa o zaman olur. Yoksa rekabet imkanı yok. Artı burada üretilenin en ufak katkısı yok. Üretiminden taşımacılığından, fakültesinden, kısacası ekonomik yönden bize düşen neyse yapmaya hazırız" dedi.
Çakan, şunları söyledi:
“İnşallah iktidara yürüyoruz. Bir koalisyon hükümeti ufukta görünüyor. Seçimler yaklaşırken daha da görülecek. Buradan çıkacak milletvekili arkadaşlarımla beraber -ki en az iki milletvekili çıkaracak durumdayız- Zonguldak´tan hareket eder, mazbatalarımızı aldığımızda Sayın Valim yanımda olmadan Gökgöl Tüneli’ne girersem boynum bükük giderim. Bütün ilçelerimize buradan sesleniyorum. En az iki milletvekilliği için mücadele ederek, daha fazlasını almak konusunda herkes kendine düşeni lütfen yerine getirsin."
Çakan’ın tespitlerinin çok doğru olduğunu anlatan Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, son dönem göreve geldiğinde 3 bin 600 ile bıraktığı TSO’yu 2 bin üye ile aldığını, kamyoncuların ve esnaflarında yok olduğunu söyledi. İlçede sac sektörünün bitirildiğini anlatan Tetiker, Çakan’ın bakanlığı döneminde Ereğli’nin kendisinden önemli hizmetler aldığını vurguladı. Tetiker, konuşmasında şunları söyledi:
“Ne olur beş milletvekili TSO´ya gelse, şurada otursa, Ereğli´nin ekonomik yönünü masaya yatırsa. Bu esnaf ne yapıyor, sanayici ne yapıyor? Esnaf Kefalet dahil olmak üzere bütün STK´ları, meslek kuruluşlarını toplasa, ‘Siyaset bitti kardeşim, hizmet dönemi başlamıştır´ dese. ‘İktidarıyla-muhalefetiyle birbirimize yardımcı olacağız. Sen iktidar mısın, biz muhalefet olarak yanındayız, ticaret erbabı, esnaf yanında. Gidelim Başbakana, Bakanlara’ niye demezler, anlamak mümkün değil. Biz bunları geçmişte yaptık, gelecekte de yapacağız.”
Çakan ve beraberindekiler, daha sonra Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem’i ziyaret etti. Çakan ve Erkmen’den övgüyle söz eden Erdem, görevde bulundukları dönemde yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür etti.
Çakan ve Erkmen, Ereğli’de son olarak Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret ederek, şoför esnafının sorunlarını dinledi.
Editör: Pusula Gazetesi