Zonguldak´ın Kozlu ilçesinde, yolun karşısına geçmek isteyen Jandarma Astsubay Başçavuş 43 yaşındaki İbrahim Güneşli´ye, hatalı sollama yaptığı kamyonetle çarpıp ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü 17 yaşındaki Ömer B.´ye, tutuksuz yargılandığı davada 12 bin 100 lira adli para cezası verildi.
14 Kasım 2013´te Ereğli Yolu Caddesi´nde meydana gelen kazada, mesai çıkışında servisten inip evine gitmek üzere yolun karşısına geçmek isteyen İl Jandarma Komutanlığı Silah ve Ruhsat Bürosu´nda görevli İbrahim Güneşli´ye, hatalı sollama yapan lise öğrencisi Ömer B. yönetimindeki 67 EY 912 plakalı kamyonet çarptı. Hastaneye kaldırılan Güneşli, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Kazanın ardından tutuklanan Ömer B. hakkında, 2´nci Asliye Ceza Mahkemesi´nde &[#]8220;taksirle adam öldürme&[#]8221; suçundan dava açıldı. Mahkemede, aracı babasından izinsiz aldığını ve arkadaşıyla gezdiği sırada kazanın meydana geldiğini belirten sanık Ömer B., "Önümdeki araç aniden frene bastı. Ona çarpmamak için sollama şeridine geçtim. Ölen kişi yolun ortasındaydı. O sırada çarpma gerçekleşti. Frene bastım, ama yapacak bir şey yoktu. 50-55 kilometre hızdaydım" dedi.
İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporunda asli kusurlu bulunan ve ilk duruşmada tahliye edilen Ömer B.´ye karar duruşmasında önce 3 yıl hapis cezası verildi. Yaşının 18´den küçük olması ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 1 yıl 8 aya düşürülen ceza, sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu ile yaşı dikkate alınarak 12 bin 100 lira adli para cezasına çevrildi.
Ölen İbrahim Güneşli´nin ailesinin sürücüye açtığı maddi ve manevi tazminat davası ise sürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi