Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Orman Haftası ve Ağaç Bayramı” programının fidan dikme etkinliği bölümü, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde önceki gün Kozlu Cengiz Topel İlkokulu/Ortaokulu’nda kutlandı. Etkinliğe; Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Orhan Kaş, Kozlu Belediye Başkan Vekili Hikmet Aydın, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Ünver, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, DSİ 232’nci Şube Müdürü Muharrem Atalar, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, daire müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, mahalle ve köy muhtarları, diğer kamu kuruluşları temsilcileri, öğrenci velileri ile Kozlu halkı katıldı.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, törende yaptığı konuşmada, ormanların öneminin sanayileşme ile birlikte daha da arttığını, ormanların oksijen kaynağı olduğunu ve dikilen her fidan ile birlikte gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmaya çalıştıklarını, okulların öğrenciler ve yetişkinler tarafından hayat boyu öğrenme, eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan veren, yaşayan güvenli alanlar oluşturulması amacıyla ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçelerinin oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu ise, yaptığı konuşmada; tüm katılımcıların Orman Haftası’nı kutlayarak, Cengiz Topel İlköğretim Okulu’nun bu hale gelmesinde emeği geçen Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Düzenlenen etkinlik programı kapsamında yapılan ağaç sevgisi ve ormanların önemi konulu konuşmaların ardından Orman Haftası ile ilgili şiirler okundu, öğrenci korosu tarafından Orman Haftası ile ilgili şarkılar söylendi. “Ağaç” temalı oratoryo gösterisi ve halk oyunları gösterisinin ardından düzenlenen “Orman Sevgisi” temalı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Sergisi açılışının ardından okul bahçesinde uygun alanlara Orman Bölge Müdürlüğü’nden temin edilen çeşitli türlerde 500 fidanın dikimi gerçekleştirildi.&[#]8203;

Editör: Pusula Gazetesi