PusulaTV ekranlarında Pazartesi günü ekranlara gelen ‘Saha Dışı’ programına Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Zonguldak Kömürspor’un takım kaptanı Suat Kerçin ve savunma oyuncusu Serkan Küçük konuk oldu.

Pusula Gazetesi Spor Müdürü Suat Özger’in sunduğu programda Gazeteci Mustafa Emen ve Zonguldakspor’un eski Teknik Direktörlerinden Resul Kumaş yorumcu olarak yer aldı.

Program öncesi sürpriz yapan Pusula Gazetesi Spor Müdürü Suat Özger’in eşi Melek Öztürk Özger, ‘Nice Programlara Saha Dışı’ yazılı pastasıyla ekibe başarı diledi.

Kırmızı-Lacivertlilerin iki başarılı ismi geçen sezon olduğu gibi Play-Off’larla takımı 2. Lige taşıyacaklarına inandığını kaydetti.

Kırmızı-Lacivertlilerin başarılı savunma oyuncusu Serkan Küçük, bu sezon 3 maçı peş peşe kazanamadıklarını hatırlatarak, “İstanbulspor maçıyla bunu gerçekleştirmek istiyoruz. İstanbul maçını aldığımız takdirde Play-Off yüzde 70-80 garanti gibi olacak. Artık mesafede daraldı hata yapma lüksümüz yok.”

Sezonun ikinci yarısında sansız puan kayıplarına uğradıklarına değinen Kaptan Suat Kerçin, “Bizi bir kıvılcımın dirilteceğini biliyorduk, Kırıkhan maçı başlangıç oldu. Bizim tek düşüncemiz 2. Lig, Şampiyonluk olsun Play-Off olsun hedefimize ulaşacağız.”

KIRIKHAN MAÇI YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLDU

Kırıkhan galibiyetiyle kötü gidişin önüne geçtiklerine değinen Serkan Küçük, “ Manavgat maçına çok iyi başladık. 3-4 haftadır takımda bir düşüş vardı. Herkesin gördüğü gibi bir stres, özgüven eksikliği vardı takımda. Bunu Kırıkhan maçı galibiyetiyle yıktık.

Kırıkhan maçının önem kazanması için deplasmanda kazanmamız gerekiyordu, Manavgat’ı yenerek çıkışımızı taçlandırdık. Manavgat’ta herkes bunun bilincinde sahaya çıktı.

Çok iyi mücadele ettik havada çok sıcaktı. Tüm takım arkadaşlarım galibiyete inanmıştı. Bizim gerçekten sahip olduğumuz bir güç vardı, takım halinde çok koşup çok iyi mücadele ediyorduk. Son iki hafta bunu sahaya çok iyi yansıtıyoruz. Rakip sahada basıyoruz, önde baskı kuruyoruz son iki haftada bu hamlelerimiz bize galibiyeti getirdi. Biz bu havayı yakaladık, sezonun sonuna kadar bu mücadeleyle bu bilinçle sahaya çıkacağız. İnşallah istediğiz yer olan 2. Lige yükseleceğiz.

BİRBİRİMİZİ ÇOK İYİ TANIYORUZ

Takım oyuncuların birbirlerini çok iyi tanıdığını ve bunun lig maçlarına yansıdığına değinen Serkan, “Geçen seneye baktığımız zaman 3. Lig daha kaliteli, daha tempolu oynanıyor. Geçen sezonun iskeleti duruyor aynı şekilde. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz, bunu da kalan 27 haftada sahaya yansıttık. Gerçi son haftalarda bir düşüş olsa da o ivmeyi yakaladık. Çok iyi gittiğimiz dönemde göz önündeydik, yerel ve ulusal basında çok fazla söz edilmeye başlanmıştık. Takımda genç arkadaşların etkilenmeleri çok normal. Ama artık geçmişi bıraktık önümüze bakıyoruz. Şuan her şey yolunda, önümüzde İstanbulspor maçı var, galip gelerek seriyi sürdürmek hedefindeyiz.

İSTANBULSPOR MAÇIYLA 3’DE 3 YAPACAĞIZ

Hafta sonu oynayacakları İstanbulspor maçıyla seriyi sürdürmek istediklerini belirten Tecrübeli savunma oyuncusu, “Kırıkhan ve Managavgat maçında galip geldiğimiz için herkes kolay gibi görüyor ama bence grubun en iyi takımları arasındalar. Bana kalırsa yendiğimiz takımlar Tirespor’dan daha iyiler. Bu sene hiç üç maç üst üste kazanamadık, İstanbulspor maçıyla bunu gerçekleştirmek istiyoruz. İstanbul maçını aldığımız takdirde Play-Off yüzde 70-80 garanti gibi olacak. Biz her maçı ayrı ayrı düşüyoruz. Artık mesafede daraldı hata yapma lüksümüz kalmadı.

BİR KIVILCIMIN DİRİLTECEĞİNİ BİLİYORDUK

Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Suat Kerçin, Kırıkhan galibiyetinin takım için bir kıvılcım olduğuna değinerek, “ Kırıkhan maçına kadar kötü bir gidişat vardı. Sezonun ikinci yarısında bir türlü kafamızı yukarıya kaldıramamıştık. Ligde baygın halde giderken Tire mağlubiyeti oldu. Kırıkhan maçı artık büyük önem kazanmıştı. Futbolun artık gerektirdiklerinden çok o maçın bizim skorunun bizim lehimize olması gerekiyordu. Biz sadece bunu düşünüyorduk. Kırıkhan maçında bu mantaliteyi değiştirdik, sadece maçı alalım havası vardı. Kırıkhan maçından istediğimiz aldık, bizi bir kıvılcımın dirilteceğini biliyorduk.

Rıdvan ve ben cezalıydık Manavgat maçında. Takım arkadaşlarım Antalya’ya giderken herkesin kafasında galibiyet vardı. Pazar günü Antalya’da değildim ama takım arkadaşlarım çok iyi mücadele ederek kazandı, hepsini kutluyorum.

SEZONA BAŞLARKEN TEK DÜŞÜNCEMİZ 2. LİG’E ÇIKMAKTI!

Sezon başında çok konuşuldu halen zaman zaman takımın hedefi nedir gibi söylemler oluyor. Yönetim bazında kurulurken hedef biz bilemeyiz ama bildiğimiz tek şey şu var; Cahit hoca bu takımı yaparken geçen sezon Şampiyon olan kadrodan 10-11 kişi bulundurdu. Yine hedefinin bir üst lige çıkmak olduğunu söyledi. Ben bu takımın 2. Lige çıkma dışında başka bir hedefi olduğunu bilmiyorum. Biz hep bu hedefle idmanlara çıktık, maçlarımıza çıktık. Güzel bir ilk yarı geçirdik, ikinci yarı bizim için sıkıntılı bir süreçle başladı, bu süreci de Kırıkhan maçıyla atlatarak toparladık. Devre arasında takıma yeni katılan arkadaşlarda güçlendik. Yeni arkadaşlarda kısa zamanda uyum sağladılar, yabancılık çekmediler. Ama bu birlikteliği gücümüzü sahaya yansıtamadık. Şanssız puan kayıpları aramıza yeni gelen arkadaşları öne çıkartamadı.

SKORA GEREKLİ KATKIYI VEREMEDİK

Skor anlamında takıma gerekli katkıyı sağlamadığını ifade eden Kaptan Suat, “Bizim takımda biliyorsunuz skor anlamında en büyük katkı Okan’dan geliyor. Cahit hocada şunu söyler genelde, benim olsun Onur Eriş, Emrah Bedir, Emrah Ergür 6-7 gol atsın ki rahat maç kazansın. Bizim gol yollarında skora katkı sağlamamamız elbette bir handikap oldu. Bütün yük Okan’a bindi. Cahit Hoca maçlara çıkarken söylüyor genelde, ceza sahası çizgisi üzerine gelerek oralarda gol arayacaksınız diyor.

PLAY-OFF BİZİM İŞİMİZ

Geçen sezon 3. Lig’e Play-Off maçıyla çıktıklarına hatırlatan Kaptan Suat, “Bizim hedefimiz Play-Off olsun, Şampiyonluk olsun bir şekilde 2. Lige yükselmek. Play-Off olursa geçen sezondan bu şekilde 3. Lige yükseldik, taraftarımızın gücünü iliyoruz neler yapabileceğimizi biliyoruz. Play-Off’tan sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Ankara’yı geçen sezon Zonguldak yaptılar, bu senede nerede olursa olsun bizim arkamızda olacaklarını biliyorum.

TARAFTARIMIZ BİZİM BAŞIMIZIN TACI!

Kırmızı-Lacivertli taraftarlardan övgüyle bahseden Fırtına lakaplı forvet oyuncusu, “Kırıkhan maçını Antep’de oynamıştık oraya geldiler, her yerde söylüyorum kentin tek mutluluk kaynağı Zonguldakspor. Takım arkadaşlarımla maç öncesi yumruk olduğumuzda sık sık dile getiriyoruz, onları üzmeyelim, orada bir kişinin ferdanı örnek göstererek düşünerek maça çıkıyoruz. Taraftar olmazsa olmaz, onların bizim tacımız. Onlar bize protesto etmiş, kızmış hepsi geldi geçti, sevgililer arasında böyle şeyler olur. Baki olan Zonguldakspordur. Ankara’da geçen sezon maç sonrası da söylemiştik, gerekirse ölecektik ama o kupayı alacaktık. Allah şükür bize nasip oldu. İnşallah 3. Lig’de de bu sevinci yaşarız, şehir bunu fazlasıyla hak ediyor. O mutluluğu Gazipaşa Caddesinde herkes gördü.

Biz yeni gelen arkadaşlarımıza da bunları aktarıyoruz. Şu çok önemli benimle birlikte 6-7 tane Zonguldaklı arkadaşım var, teknik ekip bu kentin insanlarından.

Onları mahcup etmemek adına, aldığımız sorumluluk artıyor. Biz takım arkadaşlarımızı anlatıyoruz, Zonguldak mücadeleyi sever, savaşmayı sever, maçı kazanama ama terimiz aksın oraya. Fışkırsın terimiz sahaya diyoruz. Taraftar bunu görürse mutlu oluyor, çünkü o insanların arasında madencisi var, emekçisi var, onların gülen yüzü biz oluyoruz. O mücadeleyi görsün, gerisi Allahın takdiri. Bunun için ilk olarak İstanbulspor maçı sonra kalan maçlarımızı da temkinli bir şekilde bu çıkışımızı sürdürerek devam edeceğiz.

GOLDEN SONRA GERİYE YASLANMA BİLİNÇLİ OLMUYOR

Takımın attığı golden sonra geriye yaslanıyor eleştirilerine de yanıt veren Suat, “ Maçlarda öne geçtiğimizde sadece forvet oyuncuları atmıyor golü, kaleciden tutunda savunmaya kadar ileri çıkışımızla birlikte atıyoruz. Golü yiyorsak ta sadece kaleci ve savunma kaynaklı yemiyoruz, hücum ve orta alanın yardımlaşması olmadığında yiyoruz. Bu sürede Cahit hocaya da yüklenildi, öne geçtiğimiz maçlarda takımı yaslıyor diye, kesinlikle böyle bir şey yok. Cahit hoca tam aksine o durumlarda forvet hattına takviye bile yaptı. Öne geçtiğimiz maçlarda su skoru koruyalım mantığı oluştuğu zaman takım otomatikman geriye yaslanıyor pozisyona giriyor. Ama biz bariz şekilde geri çekilelim durumu bilinçli değil.

TİRESPOR MAĞLUBİYETİNE ÇOK ÜZÜLDÜK

Ligde rakiplere karşı üstün oyun sergilediklerini vurgulayan Kaptan Suat, “Bu sezon rakibin oyununa mahkum kalmış bir futbol sergilemedik. Geriye yaslandığımız, çıkamadığımız hiç maç olmadı. Aksine deplasmanda yüzde yüzlük 3-4 net pozisyon bulduğumuz maçlar çoğunlukta. Deplasmanda yenildiğimiz Tirespor yenilgisine çok üzülmüştük. Atakları golle sonuçlandıramayınca rakibin dirence arttı ve ikinci yarıda şansız bir golle mağlup olduk. Maçı da çeviremedik, Tire bizi yenebilecek bir güçte değil. Tire maçına gelen taraftarımızdan tekrar özür dileyelim, hocamızı ve Başkanımızı çok üzdük. Ne mutlu ki böyle bir taraftarımız var, bizim için çalışan bir Başkanı var. Ne mutluki Zonguldakspor yönetimine diyeyim, bunun farkında olan futbolcular var. Geçen sezon 3. Lig’e çıktığımız Zara Belediyespor maçını ömrüm boyunca unutamam. İki haftadır kazanıyoruz, taraftarın gönlünü aldık. Taraftar bazında yüksek rakamları yakalarız İstanbulspor maçında. Onlar sadece bizi ateşlesinler, bir sözüyle daha fazla koşuyoruz. Onlar bizi cesaretleniyor sahada. Kesinlikle beraberlik yok aklımızda, dolu dizgin devam etmemiz gerekiyor. Ligde zirveyi paylaşan iki takımın olması ve aradaki puan farkının 10 olması Şampiyonluk bizim açımızdan zor, hedefimiz elbette Play-Off."

Editör: Pusula Gazetesi