Yerel seçimler sonrası yeni bir oluşum ve yapılanma içerisine giren Kent Konseyi yeni Başkanını Şehir Plancıları Odası Başkanı Yesari Sezgin olarak seçti. Kurulda Kent Konseyi Yönetimi ve üyelerinden oluşan yaklaşık 90 kişi yer aldı. Zonguldak Belediye Nikâh Salonunda yapılan ve Divan Başkanlığını Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´in yaptığı ´Zonguldak Kent Konseyi´ Toplantısı&[#]8217;na Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Rektör Yardımcısı Vural Evren, dernekler, meslek odaları, memur sendikaları, işçi sendikaları üyeleri ve vakıf üyeleri katıldı.


Çok sayıda katılımcının yer aldığı Kent Konseyi toplantısında Divan Başkanlığını Belediye Başkanı İsmail Eşref üstlenirken Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, Türk Enerji-Sen Zonguldak Temsilcisi Selami Yoğurtçu üstlendi. Kent Konseyi&[#]8217;nde açılış konuşmasını yapan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref; "Kendi döneminde elimizden geldiği kadarıyla Kent Konseyi&[#]8217;ni çalıştırdık. Kadın Meclisimiz hala bu geçmiş 5 yıllık dönemde dahi hizmetlerini sürdürdü ve Kent Konseyi olarak Zonguldak´ta ilk adımını Zonguldak Çevre Yolunun gerçekleşmesi projesi oldu ama ısrarla o günlerde bu projeyi gündeme getirdik. Çevre Yolu gerçekleşmedi ama Zonguldak şehir içi geçişimiz oldu" dedi.


Kent Konseyi Başkanlığı seçiminde Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Şehir Plancıları Odası Başkanı Yesari Sezgin, Tema İl Temsilcisi Berran Aydan ve Türk Hava Kurumu Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Demirel, Başkanlığa aday oldu.


TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, arkadaşlarının haber vermeden kendilerini aday gösterdiklerini ve bu dönem başkanlığa aday olmadığını söyleyerek adaylıktan geri çekildi. Başkanlığa katılımcıların oybirliği ile Şehir Plancıları Odası Başkanı Yesari Sezgin seçildi. Kent Konseyi Başkanlığı seçimlerinin ardından Yürütme Kurulu Üyelerinin seçimine geçildi. Yürütme Kurulu&[#]8217;na katılması gereken kurumlar Belediye, Üniversite, TTK, Dernekler, Meslek Odaları, Memur Sendikaları, İşçi Sendikaları, Vakıflar ve Basın olmak üzere 17 kişinin görev yapmasına karar verildi. Belediye Temsilcisi olarak Gülsün Yılmaz, Üniversite Temsilcisi Rektör Yardımcısı Vural Evren, TTK Temsilcisi ise Tuğrul Yıldız olarak seçildi. Derneklerden Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Gülderen Ar olarak seçildi. Meslek Odalarından, Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Elektrikçiler Odası Başkanı Bülent Özgümüş, Ticaret ve Sanayi Odasından Hüseyin Demirel, Tabipler Odası Başkanı Niyazi Ayoğlu, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Atıf Mete ve Harita Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Akçin seçildi. Sendikalardan da Genel Maden İşçileri Sendikası Başkan Yardımcısı Taci Aklaya seçildi. Vakıflardan TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan seçilirken, basından ise Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi