Sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin; siyaseti yönlendirmede, kamunun siyaset üzerindeki etkisini arttırmada ve halka en yakın olan sivil toplum kuruluşlarının halkın tercümanı olma noktasında Avrupa ülkelerinden çok geride olduğumuzu belirten Aşkar, ülkemizin bu konuda daha fazla yol kat etmesi gerektiğini söyledi. Kamuran Aşkar&[#]8217;a meclis yolunda başarılar dileyen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, &[#]8220;Kendisine başarılar diliyorum. Bilmesi gereken bir şey var ki kendisi mecliste olursa, biz kamu çalışanları olarak Türkiye Kamu-Sen olarak kendisini orda rahat oturtturmayacağız, yanlışta algılanması tabi, kendisini orda ciddi manada çalıştırmak için elimizden geleni yapacağız&[#]8221; dedi.

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Kamuran Aşkar, &[#]8220;Bizler defalarca kez dile getirdik. Bugün gelişmiş Avrupa ülkelerine baktığınız zaman Avrupa ülkelerinde sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin siyaseti yönlendirme üzerindeki etkisi yüzde 80-85&[#]8217;ler civarındayken bugün bizim ülkemizde bu oran yüzde 20-25&[#]8217;ler civarında seyretmektedir. Dolayısıyla bu örneklemeden çıktığımızda sendikalar ve sivil toplum kuruluşları olarak siyaseti yönlendirme, kamunun siyaset üzerindeki etkisini arttırma ve halka en yakın olan sivil toplum kuruluşlarının halkın tercümanı olma noktasında ülkemizde çok daha fazla yol kat etmesi gerektiği açıkça görünüyor. Bu oranı artırma noktasında da hepimizin üzerinde bir vazife oldu. Açık ve alenen olarak ortadır. Biz geçmiş ve şimdiki dönemde de farklıklarımızı hiçbir zaman ayrıştırma nedeni olarak görmedik. Evet, olaylara farklı bakabilir, farklı değerlendirebiliriz ama ortak paydamız bu ülkede yaşamak, bu ülkede tek bayrak, tek devlet, tek millettir. Ortak paydamız en önemlisi Zonguldak&[#]8217;tır. Zonguldak adına sivil toplum birlikteliği oluşturan Zonguldak adına söz söyleyen insanlarında her daim her platformda birbirleriyle istişare etmesi gerektiğine inanıyorum. Evet, geçmişteki sendikal yaşantımızda zaman zaman karşıya gelsek farklı söylemler kullansak da bu sendikal mücadeleyi bırakıp, sendikal mücadeleye atıldığımız andan itibaren ve en önemlisi Zonguldak milletvekilliğine talip olduğumuz andan itibaren Zonguldak&[#]8217;ın her kesimiyle ve her sivil toplum örgütü ile kucaklaşmamız, olayların bakış açılarını bir de onların gözüyle görmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu kapsamda da olur ki 7 Hazirandan sonra da şayet milletvekilliği görevi bize verilirse her daim her platformda bütün sivil toplum kuruluşları ile yakın olacağımı ve sivil toplum kuruluşlarının içinden gelen bir kardeşiniz olarak sivil toplum kuruluşlarının olmazsa olmazı olacağını ve her daim istişare edeceğimi belirtmek istiyorum&[#]8221; diye konuştu.

BACIOĞLU: &[#]8220;KAMURAN AŞKAR&[#]8217;I MECLİSTE RAHAT OTURTTURMAYACAĞIZ&[#]8221;

Aşkar&[#]8217;a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, &[#]8220;Kendisi sendikal hayat içerisinde uzun bir süreçte mücadele arkadaşımız. Bir mücadele içerisinde bulunduğumuz kamu hayatında kamu çalışanlarına karşı ayrı kulvarlarda hizmet etmeye çalıştığım bir arkadaşım. Umuyorum kendisine nasip olur eğer meclis yolu görünürse de oralarda da kamu çalışanlarını unutmadan kamu çalışanlarına hizmet etmeyi hedefleyen bir çalışma içerisinde olur temennimiz bu yönde, çıkmış olduğu yolda başarılar diliyorum. Yüce Rabbim utandırmasın inşallah, sendikal hayat içerisinde yapmış olduğumuz sohbetten ötürü de söylemek isterim ki; Türkiye Kamu-Sen&[#]8217;in ısrarla arkasında durduğu memura siyaset yasağının kaldırılması konusunda kendisinde de orada gerekli çalışmaları ve özveriyi bekliyoruz. Zonguldak&[#]8217;ta artık ayrıştırıcı bir siyasetin bir kenara bırakılmasını, Zonguldaklı adına güzel şeyler yapılabilmesi için tüm siyasi görüşlerin, ideolojilerin Zonguldak geleceğiyle ilgili bir araya gelebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yönde kendisine başarılar diliyorum. Bilmesi gereken bir şey var ki kendisi mecliste olursa, biz kamu çalışanları olarak Türkiye Kamu-Sen olarak kendisini orda rahat oturtturmayacağız, yanlışta algılanması tabi, kendisini orda ciddi manada çalıştırmak için elimizden geleni yapacağız. Tekrar başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun&[#]8221; açıklamasında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi