Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde kurulmuş, Zonguldak ve Türkiye genelinde birçok faaliyet, çalışma, etkinlik gerçekleştirmiş ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile görüşmüş olan Uluslararası Ticaret ve Finans Öğrenci Topluluğu, Uluslararası statüye sahip yeni projeleri ile faaliyetlerini makro boyutta devam ettirmek için çalışmalara başladı.

Oluşturulmuş olan projenin geliştirilmesi ve tanıtımı açısından Proje Yürütme Kurulu tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Çağlar´a bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete, aynı zamanda Uluslararası Ticaret ve Finans Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı da olan Proje Yürütme Kurulu Başkanı Ali Boran ve Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı.

Ziyaret sonrası Uluslararası Ticaret ve Finans Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Yürütme Kurulu Başkanı Ali Boran şöyle konuştu: ´´Bizler bugüne kadar üniversitemiz bünyesinde birçok çalışma gerçekleştirdik. Gençlik olarak ülkemize ve milletimize yararlı bireyler olabilmek için enerjimizi hep faydalı işlerde kullandık. Oturan, zamanını beyhude işlerle harcayan bir gençlik olmadık. İlk emri ´´Oku´´ olan ilahi mesajın muhatapları olarak okumaya, anlamaya ve anlatmaya gayret gösterdik. Gençliğin gelecek olduğunu bilerek çalıştık. Bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmaların hayırlı işlere vesile olduğunu gördükçe mutlu olduk ve daha fazla umutlandık. Bugün ise çok anlamlı bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Yaptığımız çalışmaların bir meyvesi olarak; ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için yararlı olabilecek daha büyük bir proje ile yola çıkıyoruz. Gençliğe değer veren, gençliğin dertleriyle dertlenen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a ve ´gençler sizlere güveniyorum´ diyen Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu´na vefa borcumuzu ödemek ve güvenlerini boşa çıkarmamak için yola çıkıyoruz. İlk gün söylediğimiz sözü yinelemek, bizi hiçbir engel ülkemize ve milletimize hizmet yolundan alıkoyamaz demek için yola çıkıyoruz. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmak, terlemek için yola çıkıyoruz. Bugün, üniversite eğitimleri boyunca çeşitli öğrenci topluluklarında, sivil toplum kuruluşlarında ve farklı organizasyonlarda üst düzey görevler almış olan kardeşlerimle birlikte oluşturmuş olduğumuz projemizin sunumlarını Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Çağlar beyefendiye gerçekleştirdik. Bizleri dinledikleri ve projemize sunmuş oldukları katkılar için Onur Çağlar beyefendiye teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte kendileri ile daha sık görüşeceğiz. Ayrıca yaptığımız her çalışmada bizlere desteklerini esirgemeyen Zonguldak Valimiz Ali Kaban´a ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer´e teşekkürü bir borç biliyoruz.´´

Ziyaretlerinden dolayı Proje Yürütme Kurulu Başkanı Ali Boran´a ve Proje Yürütme Kuruluna teşekkür eden Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Çağlar konuşmasına şöyle devam etti: ´´Gençliğimizin güzel ve hayırlı işler yapması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bugün genç kardeşlerimizin projelerini dinledik, sunumlarını gerçekleştirdiler. Temelinde bilginin, bilimin olduğu her yararlı işe destek verilmesi kanaatindeyim. Bizlerde bu çerçevede elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Gençliğe destek ve değer veren, gençliği hayırlı çalışmalar yapmaya teşvik eden Zonguldak Valimiz Ali Kaban, gençlik için büyük bir fırsattır. Genç kardeşlerimi bu yönden şanslı görüyorum. Genç kardeşlerimizin bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmelerini ümit ediyorum. Oluşturulan projenin Zonguldak ilimize ve ülkemize güzellikler katması temennisiyle Ali Boran kardeşimi ve Proje Yürütme Kurulunu oluşturmuş oldukları projeden ötürü tebrik ediyorum.´´

Toplantı sonunda, Proje Yürütme Kurulu tarafından Salı günü Ankara´da, projenin sunumu için, üst düzey ziyaretler yapılacağı bilgisi verildi. Ayrıca projenin içeriğine ilişkin ilerleyen günlerde kamuoyuna yönelik bilgilendirme yapılacağı ifade edildi.

Editör: Pusula Gazetesi