Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) kontenjan milletvekili aday adaylığı için Genel Merkez’e başvuru yapan Songül Malkoç, Pusula Gazetesi Muhabiri Öznur Güneş’in sorularını yanıtladı. “Songül Malkoç eğilim yoklamasından kaçtı’ sözlerini ciddiye almadığını belirten Malkoç, “Halkın baskısıyla, teveccühüyle kontenjan adayı oldum” dedi.

Neden kontenjan adaylığı için başvuru yaptığını Pusula’ya anlatan Malkoç, “2015 genel seçimlerinde sadece CHP’nin değil, AKP ve MHP’nin de oylarını alacağız” diye iddia etti. Kadınlara liderlik yapmak istediğini belirten Malkoç, kendisini milletvekili yarışında şanslı gördüğünü açıkladı.

“30 YILLIK PARTİLİYİM ‘EĞİLİM YOKLAMASINDAN KAÇIYOR’ SÖYLEMLERİNE HİÇ BAKMAM”

Malkoç, kontenjan adaylığı ile ilgili, “Genel merkezin takdir ettiği kontenjana aday adayı oldum. Önseçime girmeyecek bir insan değilim, 30 yıldır CHP’ye bir emeğim var. Bunu herkes de biliyor. Bırakın CHP gönüldaşlarımı, AKP’li ve MHP’li arkadaşlarım benim bu partiye ne kadar emek verdiğimi biliyor. Birkaç kişinin ‘30 yıllık partili eğilim yoklamasından kaçıyor’ söylemlerine hiç bakmam. Bunlar demek ki, CHP’nin geçmişini iyi okumamış. Geleceğinde de bizim şöyle bir düşüncemiz var: Ben daha yeni yerel seçimlerden çıktım. O seçimde de ön seçime girdim, küçük bir farkla seçimi kaybettim. Daha bunun üzerinden bir yıl geçti. Oylarımızı yüzde 20 oranında yükseltmemize rağmen yüzde 1 farkla kaybettik. Daha yakın olduğu için de böyle bir düşüncem olmadı. Ben kontenjan adayıyım, üyeleri siz de görüyorsunuz. Hepsi coşkulu, iktidar olmak istiyorlar. Kontenjan adaylığında olursa olur, olmazsa yine biz buralardayız. Kontenjandan listede yer alırsam, sadece CHP üyelerine değil, CHP’ye gönül vermiş insanlar, hatta AKP’liler ve MHP’lilerin oyunu alacağımıza, CHP’yi iktidar yapacağımızın sözünü veriyorum” diye konuştu.

“İNSANLARIN BASKISIYLA, TEVECCÜHÜYLE KONTENJANA ADAY OLDUM”

Yerel seçimler sonucu siyasete kısa süreli ara veren ve küslük yaşayan Malkoç, “2014 yerel seçimlerinden sonra bir küslüğüm, bir kırgınlığım oldu. Fakat halkın bana yoğun bir talebi oldu, Devrek’te insanlar, ‘Senin gibi bir insana, ablaya ihtiyaç var. CHP’nin iktidarına ihtiyaç var’ diyorlar. Partimin dışındaki insanların bile baskısıyla, teveccühüyle kontenjana aday oldum. Ben Zonguldak milletvekili olmak istiyorum. Ereğli, Alaplı, Devrek hangi ilçe hangi belde varsa bütün insanların milletvekili olmasını istiyorum. Ereğli ‘Kontenjana girelim, hep beraber vadiye oy verelim, burası yığılsın’ düşüncesi var. Benim böyle bir düşüncem yok. Vadiden benim de rakip olacağım kişilere aslanlar gibi oy vereceğim” dedi.

Kadınlara liderlik yapmak istediğini belirten Malkoç, şöyle konuştu:

“SEÇİMLERDE BENİM GİBİ BİR KADININ ŞANSLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

“Ben CHP’nin iyi bir yerde olmasını istiyorum. Biraz bunlardan kaçmak için sıkıntılı seçimden çıktığım için bunları tekrar yaşamamak adına kontenjan aday başvurusu yaptım, ‘olursa olur, olmazsa olmaz’ diyorum. Seçimlerde benim gibi bir kadının şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü halkın yanında, her anını halkla paylaşan biriyim. Oylar da ortada, onların içinden birisi olduğum için bana oy verdiler. Bizim gibi kadınlara, annelere ihtiyaç var. Özellikle kadınlara liderlik yapmak istiyorum. Devrek’te kadınlara yönelik çok projelerim vardı, umarım bu Zonguldak’ta çok daha iyi olacak. Bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Arayan herkesin yanında oldum ve bundan sonra da olacağımın sözünü veriyorum. Eğilim yoklamasına kadar herkese eşit mesafede yaklaşacağım. Çalışan kazansın, Zonguldak kazansın diyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi