22’nci Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Harun Akın, milletvekili aday adaylığını açıkladı. Dün Alaborina Restoran’da aday adaylığı açıklamasını yapan Harun Akın’ı; eşi Ayşem Akın, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, Milletvekili Aday Adayları; Şerafettin Turpcu, Umut Başoğlu, İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, İlçe-Belde Belediye Başkanları, mevcut İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ile partililer yalnız bırakmadı.

Alkışlar ve sloganlarla salona giriş yapan Harun Akın, salondaki herkesle tek tek masalarına giderek tokalaştı.

Daha sonra kürsüye çıkan Akın, konuşmasına kısaca özgeçmişinden söz ederek başladı ve şöyle devam etti:

“ZONGULDAK’A KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR”

“Zonguldak, çok önemli ve onurlu bir endüstri kenti.. İlimizin geçmişi ile bugününü karşılaştırdığımızda her geçen gün daha geriye gittiğini görmek bizleri derinden üzüyor. Zonguldak´ın içinde bulunduğu bu olumsuz tabloyu hak etmiyoruz. Zonguldak sevdalısı bir siyasetçi olarak, Zonguldak´ın geçmişine, bugününe, yarınına ışık tutmak, sorunları tespit etmek ve çözüm üretmek için yeni bir yola çıkıyoruz. Bu yolculuk bizleri CHP´nin Zonguldak´taki değerli üyeleri ile buluşturuyor. Sizlerin vereceği karar ve destek, partimiz ve biz aday adayları için çok önemli, bir o kadar da değerli. Zonguldak, müzakere edilmelidir, buna şiddetle ihtiyaç vardır. ‘Büyük Zonguldak Yürüyüşü’ ile dünyada ismini duyuran emeğin başkenti, bugün birçok sorunla boğuşuyor. Emekli kenti olduk. Hızla Türkiye´nin en büyük köyü olma yolunda ilerliyoruz. Hepimizin, doğduğumuz veya yaşadığımız cumhuriyetin ilk ili Zonguldak´a karşı sorumluluğumuz var. Zonguldak, cumhuriyete çok şey verdi. Ülkemizin gelişmesine en büyük katkıyı sağladı. Binlerce maden şehidi ve meslek hastaları ile büyük bedeller ödedi. Bugün halen daha ödüyor. Bizler Zonguldak halkı olarak ekmek parası uğruna kolumuzu, bacağımızı verdik, hastalandık, şehit düştük, fakat hiç yılmadık, hep mücadele ettik. Bugün de ediyoruz ve bundan sonra da mücadelemize yılmadan devam edeceğiz.”

“ZONGULDAK HALKININ MORALİ BOZUK”

“16 Kasım´da Olağanüstü Kongrede göreve gelen CHP İl yönetimi, benim İl Başkanlığımda, ilk toplantısında Zonguldak siyasetinde bir ilki gerçekleştirdi. ‘Zonguldak Sorunları ve Çözümleri Komisyonu’ kuruldu. 9 kişilik, mesleklerinde uzman, yıllarca çalıştıkları kurumlarda başarılı olmuş değerli Zonguldak insanlarından oluşan komisyon olarak önümüze iki ana sorun koyduk. TTK gün be gün erimeye devam ediyor, yok olma sürecini yaşıyor. Mülkiyet sorununda müthiş bir başarı elde ettik. TBMM ilgili komisyonunda, Zonguldak Sorunları ve Çözümleri Komisyonu´nun hazırladığı kanun teklifinden çalışılmış önerge kabul edildi. Zonguldak´ın 100 yıllık mülkiyet sorunu, tapu tahsis belge sorunu TBMM üst komisyonunda kabul edildi ve TBMM Genel Kurulu´na gelmesi için çalışma programına girmeyi bekliyor. Bizim bu çalışmalarımıza dudak bükenler oldu. Ciddiye almayanlar oldu. Olumlu sonuç alınınca, üstüne atlayanlar ve rol kapmaya çalışanlar, Zonguldak halkı önünde komik duruma düştüler. Başta bu iki sorun olmak üzere daha niceleri çözüm bekliyor. Filyos Projesi bir türlü hayata geçmiyor. Ereğli tersaneler projesi binlerce kişiyi mağdur ederek öksüz bir şekilde yavaş yavaş sona doğru ilerliyor.”

“BU MAKUS TALİHİ TERSİNE DÖNDÜRMELİYİZ”

“İlimizin çalışan sayısı azalırken, emekli sayımız artıyor. Emekçi kenti, emekli kenti oldu. Parmakla sayılabilecek kadar işadamımız, sahipsiz ve moralsiz. Yabancı yatırımcı geliyor, ancak hükümetin ilgisizliği nedeniyle sonuç alınamıyor. Esnaf perişan, siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Yıllarca 1’nci Lig´de top koşturmuş Zonguldaksporumuz, 3’üncü Lig´de çok zor şartlarda mücadele ediyor. Türk sporunu teşvik için çıkarılmış olan Sponsor Yasası, ilimizin siyasi temsilcilerinin ilgisizliğinden Zonguldakspor´un faydalanacağı hale getirilemiyor. Kömür ile var olan kentimiz, AKP hükümetinin kömüre kör bakması sonucu, TTK ile birlikte yok olma süreci yaşıyor. Bu makus talihi tersine döndürmeliyiz.”

“BUNLAR GÜÇLÜ VE KARARLI SİYASETTEN GEÇER”

“Neredeyse bir ülke kadar zengin nimetlere sahip Zonguldak´ı tekrar ayağa kaldıralım. Bunu yapabilmek, ancak güçlü bir siyasetten, güçlü ve kararlı siyasetçiden geçer. Önümüzde yaşayacağımız eğilim yoklamasında CHP üyesinin sağduyusunun bu gerçekleri göreceğine inanıyorum. Kararlı olursak, Zonguldak´ta çalışacağımız iş de var, soluyacağımız temiz hava, yaşayacağımız temiz kent de var. Bu düşüncelerim ile yeniden büyük Zonguldak için, güçlü siyaset, güçlü lobi, kararlı ve mücadeleci bir duruş için, 2015 milletvekili seçimlerinde, Zonguldak’tan CHP milletvekili adayı olmak için yapılacak eğilim yoklamasında, milletvekili aday adayı olarak buradayım ve kendimi sizlere emanet ediyorum.”

Akın’ın konuşması, salonda slogan ve alkışlarla karşılık buldu.

Editör: Pusula Gazetesi