Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Tütün ve Tütün Mamulleri&[#]8217;nin zararları ve denetimi amacıyla kurum genelinde oluşturulan komisyon toplantısı TTK Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi. Kurul 19 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe girecek olan yasa öncesinde önemli radikal kararlar aldı. TTK İş Güvenliği ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Salonu&[#]8217;nda düzenlenen toplantıya İl Tütün Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Zonguldak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Birsen Turan ve İl Tütün Kontrol Kurulu Denetleme Sorumlusu Şube Müdürü Esin İlhan da toplantıya konuşmacı olarak katıldı.
TTK&[#]8217;nın çeşitli bölgelerinde görev yapan ve 17 kurul üyesinin hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan İl Tütün Kontrol Kurulu Başkanı Dr. Birsen Turan, 19 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe girecek olan yasa öncesinde denetlemeler esnasında dikkat edilecek konularına dikkat çekti. Turan, komisyon üyelerinin birimlere bağlı işyerlerinde denetimlerini sık, sık yaparak iş yerleri hakkında denetleme kurulu yetkililerinin de katılımıyla raporlar tanzim etmeleri ile il genelinde diğer kamu kurum ve kuruluşları da dahil olmak üzere yetkililerin gerektiğinde kanun kapsamında yaptırım yetkilerini kullanmaları gerektiğini belirtti. Birsen Turan, &[#]8220;Başta insanların kendi ve ailelerinin sağlığı ile kamuya bağlı iş yerlerinde kısmen görülen direnç ile ilgili olarak da zaman içersinde kanunun uygulama alanında başarılı sonuçlar alacağını bekliyoruz. Şahsen, TTK&[#]8217;nın yönetim kadrosunun konuya sağ duyu ve olumlu yaklaşımlarının yanında kurum bünyesinde oluşturulan komisyon ile üyelerine verdiği büyük destek ve komisyon başkanı ve üyelerinin de bu yöndeki başarılı çalışmaları ile zaten bu gün itibariyle büyük oranda olumlu veriler alındığını görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum&[#]8220; dedi.
TTK Tütün Kontrol Kurul Başkanı Naci Altınok ise burada yaptığı açıklamada, &[#]8220;En son olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı&[#]8217;nın kurumlara gönderdiği yazı da TBMM de çıkan Yasa Devletin ve Kurumların tüm birimlerinde ciddiyetle uygulamaya geçileceğine inanıyorum. Bizim de kurum olarak bu konuda bir sorunumuz yok, hatta kısa bir zamanda çok başarılı sonuçlara komisyon olarak imza atmış bulunuyoruz. İlgili yasa kurumumuzda başarı ile uygulanmaktadır&[#]8220; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi