Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir’in milletvekilli aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından Yönetim Kurulu kararıyla TSO Başkanlığı’na yeğeni Metin Demir getirildi. Dün Zonguldak TSO’da devir teslim töreni gerçekleştirildi. Devir teslim törenine, TSO Yönetim Kurulu, TSO Meclis üyeleri ve çalışanlar da katıldı. Eski TSO Başkanı Salih Demir, 20 yıllık tecrübelerini her zaman arkadaşlarıyla paylaşmaya devam edeceğini söyledi.

Yeni Başkan Metin Demir ve yönetiminin Zonguldak TSO’nun misyonunu çok çok yukarılara taşıyacağına inandığını belirten Salih Demir, konuşmasında şunları söyledi:

“Çünkü Yönetim Kurulu ve Meclis Kurulu bayağı gençleşti. Bundan sonra benim de tecrübelerimden faydalanmak istediklerinde arkadaşlarıma yardımcı olacağınıza emin olabilirsiniz. Ben milletvekili aday adayı olmak için görevi bıraktım. Yıllardan beri milletvekilliği yapan ağabeylerimiz, büyüklerimiz var. ‘Onlardan boşalan yere talip olmak hakkımdır’ diye düşünüyorum. İnşallah, AK Parti bizi milletvekili adayı gösterir ve Zonguldak’ta yaşayan vatandaşlarımız da teveccühlerini gösterir de bizi Ankara’ya gönderirse hizmete devam edeceğiz.”

SALİH DEMİR: “FİLYOS’UN HAYATA GEÇMESİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Basın mensuplarının, “Zonguldak’ın en önemli 3 sorunu nedir?” sorusuna yanıt veren Salih Demir, “Sorunlar aslında bire bir takip edilen ve Ankara tarafından bilinen sorunlar. Zonguldak’ın şaha kalkması için çözülmesi gereken ilk sorun, Filyos Vadi Projesi’dir. Bunun artık önemini bilmeyen de kalmadı. Biz milletvekili olmadan da bu işleri takip ediyorduk, ama milletvekili olduktan sonra daha iyi takip edip, projenin biran önce faaliyete geçmesi için elimizden geleni yapacağıma inanıyorum. Biz Metin ile akrabayız ve şirkette de beraber çalıştığımız için tavsiyelerimizi her fırsatta söylüyoruz. Burayı daha ileriye taşıyacağına da inanıyoruz” dedi.

METİN DEMİR: “HİZMETLERİNDEN DOLAYI ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

Salih Demir’in Ticaret ve Sanayi Odası’na 20 yıldır çok büyük bir emeği ve hizmeti olduğunu ifade eden Metin Demir ise, “Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, bugün Odalar ve Borsalar Birliği arasında parmakla gösterilen örnek bir Oda haline gelmişse, her şekliyle oturtmuş hale geldiyse, bugünkü fiziki imkanlarına kavuştuysa, Salih Demir’in ve tabii ki yönetici arkadaşların bunda çok büyük katkısı var. Sayın Başkanımız bundan sonra siyasette yoluna devam etmeye karar verdi. Odamızda gerçekleştirdiği büyük hizmetlerin devamını bizde inşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de göstereceğine inancımız sonsuz. Yolu açık olsun. Başarılar diliyoruz ve 20 yıllık hizmetleri için tekrar şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi