Yaz mevsiminin gelmesi ile artan sıcaklıklar vatandaşları bunalttı. Sıcak günlere alışan vatandaşları bugün sürpriz ile karşılaştı. Güneşli hava yerini şiddetli yağmura bıraktı. Yaklaşık beş dakika süren şiddetli yağmurla birlikte fındık büyüklüğünde dolu yağdı. Üzerlerine dolu yağdığını gören vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı. Korunacak yer arayan vatandaşlar yağmur saçaklarının altına saklanırken korunacak yer bulamayan vatandaşlar ise koşmayı tercih etti. Meraklı vatandaşlar ise korunmak yerine ıslanmayı tercih etti. Bir vatandaş yağan dolu ve yağmurun altında yerdeki dolu parçalarını topladı.


"5 DAKİKADA 4 MEVSİMİ YAŞADIK"


Terakki Mahallesi esnafı Nazım İpek, beş dakika da 4 mevsimi birden yaşadıklarını söyleyerek gördükleri durum karşısında şaşırdıklarını söyledi. Güneşli geçen günlerin ardından fındık büyüklüğünde dolu yağmasını ilginç bulduğunu anlatan İpek, çiftçinin yüzünün güldüğünü de sözlerine ekledi. İpek, "Bugün ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Sanırım bu olay küresel ısınmanın bir etkisi. Beş dakikalığına yağmur yağdı ama çiftçinin de yüzü güldü. Yağmurla birlikte sokaklar da temizlendi. Fındık büyüklüğünde


dolunun yağması ilgimi çekti. Ardından güneşin çıkması da beni şaşırttı" diye konuştu.

Gök gürültüsü, şimşek, şiddetli yağış ve fındık büyüklüğünde yağan dolunun ardından güneşin çıkması vatandaşları da şaşırttı. Öte yandan, meteoroloji yetkilileri sel ve doğal afet olaylarına karşı vatandaşların tedbir alması gerektiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi