Ereğli ve Alaplı da eş zamanlı yapılan operasyonda yakalanan zanlılar sağlık kontrolünden geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 27 Ocak 2009 tarihinde yapılan "Çelik-2" operasyonu kapsamında Kdz. Ereğli´de M.L., Alaplı´da Şoförler Odası Başkanı K.Ç., Alaplı Belediyesi eski Muhasebe Müdürü F.A., ile birlikte M.Y., Alaplı Adliyesi´nde görevli memur N.T., M.T., M.Y., R.K., İ.T., M.T., ve B.A. isimli şahıslarlar ile birlikte toplam 23 kişi gözaltına alındı. Sabah saat 04.30 sıralarında başlayan operasyonda,
toplam 23 kişi Ereğli ve Alaplı´da gözaltına alındıktan sonra Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne getirildi. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı tarafından verilen talimatla gözaltına alınan şahıslardan Kdz. Ereğli´de esnaflık yapan M.L.´nin döviz bürosu arandı. Yapılan aramalarda bazı evrak ve belgelere el konuldu.
Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü´nde ifadeleri alınan 23 kişi bir özel firma otobüsü ve iki polis aracı ile Zonguldak´a geldi. Zanlılar, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne götürülmeden önce Devlet Hastanesi Acil Servisi´ne getirildi. Burada ikişerli gruplar halinde sağlık kontrollerinden geçirilen şahısları yakınları yalnız bırakmadı. Sırayla sağlık kontrolünden geçirilen şahısların bazıları yüzlerini gizledi. Sağlık kontrolünden geçirilen 23 şahıs ardından Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.
Şahısların İl Emniyet Müdürlüğü´nde ifadeleri alındıktan sonra Ankara´ya gönderileceği belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi