TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliği, her yıl Ocak ayının ikinci haftasının “Enerji Verimliliği Haftası” olarak kutlanması nedeniyle bu yıl 7’ncisini düzenlendiği “Öykü ve Resim Yarışması”nda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zülfikar Uçar’ın ve birçok katılımcının yer aldığı ödül töreni, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali’nde yapıldı.

Yarışmayı değerlendiren ve yarışmanın enerjinin etkin ve verimli kullanımına yönelik farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla yapıldığına değinen TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, “Ülkemizde her yılın Ocak ayının ikinci haftası Enerji Verimliliği Haftası olarak kutlanıyor. Enerji Verimliliği Haftası´nın 34 üncüsü, bu yıl 12 Ocak 2015 günü başlayan haftaya rastlamıştır. Bu nedenle Ocak ayı içerisinde, enerjinin etkin ve verimli kullanımına yönelik farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla, bazı kurum, kuruluş, dernek, belediyeler ve eğitim kurumları tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Zonguldak İl Temsilciliği olarak aynı duyarlılık doğrultusunda, enerjinin etkin ve verimli kullanımına yönelik farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü onayıyla düzenlediğimiz ‘Elektrik Enerjisi Tasarrufu, Verimliliği ve Çevre Üzerine Etkileri’ konulu Resim-Öykü Yarışmaları, EMO Zonguldak İl Temsilciliğimizce geleneksel hale dönüştürülen etkinliklerimizden oldu. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Zonguldak İl Temsilciliğimiz tarafından ilkini 2008-2009 öğretim yılında düzenlediğimiz ‘Elektrik Enerjisi Tasarrufu, Verimliliği ve Çevre Üzerine Etkileri’ konulu Resim ve Öykü Yarışmaları’nın bu yıl, ödül töreni ile 7’nci yılını tamamlıyoruz. 7’nci Resim Yarışması, Zonguldak ve ilçeleri kapsamındaki tüm ortaokul öğrencilerinin, 7’nci Öykü Yarışması ise yine Zonguldak ve ilçeleri kapsamındaki tüm lise ve dengi okul öğrencilerinin katılımına açık olarak Valilik makamının onayının ardından okullarımıza duyurulmuştur. Resim Yarışması’na 10 ortaokuldan 46 eser, Öykü Yarışması’na 4 lise ve dengi okuldan 7 eser katılmıştır. Yarışmalarımıza onay veren Zonguldak Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, eser göndererek katılım sağlayan öğrencilerimize, velilere, öğretmenlerimize, okul idarecilerimize, Eser İnceleme Komisyonu üyelerimize teşekkür ederiz. Ayrıca ödül töreni için bulunduğumuz alanı tahsis eden TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kuruluna teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Resim Komisyonu’nda yer alan öğretmenlerden Halil Uzun, Seda Beşel, Özgen Şekerci, ilköğretim okulu öğrencilerinin eserlerinden oluşan resimlerin arasından dereceye girenleri seçti. Resim Yarışması birincisi Zonguldak Fatih Koleji öğrencisi Sena Nur Abasız, 2’nci Alaplı Karşıyaka Ortaokulu’ndan Tuğçe Topuz, 3’üncü ise Çaycuma Koleji’nden Tuana Çakmaklı oldu. Öykü Komisyonu’nda yer alan ve lise öğrencileri tarafından kaleme alınan öyküleri öğretmen olarak görev yapan Selda Kayalı ve Erol Çakır değerlendirdi. Öykü Yarışması’nda; Ereğli Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan Mine Şen, “Dev Rüzgargülleri” isimli öyküsü ile birinci oldu. Mine Şen’in ödülünü, EMO Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş verdi. Eğerci Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi olan Funda Karaçayır, “Mavi Işık” isimli öyküsü ile yarışmada ikinci oldu. Yarışmanın 3’üncülüğünü ise, Filyos Melek ve Ahmet Şanlı Anadolu Lisesi öğrencisi olan Funda Ünlütürk, “Elektrik ve Yaşam” isimli hikâyesiyle kazandı.

Yarışmaya katılan ve eserleriyle dereceye giren öğrencilere ödül olarak plaket ve katılım belgesi verildi.

Editör: Pusula Gazetesi