Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde biriken suyun nedenlerini incelemek üzere teknik heyeti ile birlikte söz konusu mevkide incelemelerde bulundu. TTK yetkililerinin de yer aldığı inceleme de, boşa akan suyun eski Çaydamar ocağından gelen suyun neden olduğu, gerekli çalışmanın ise başlatıldığı belirtildi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlerine yer verdi:

“Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’mizin önünde yer alan çirkin görüntüyü gidermek adına çalışmalarımızı başlatmıştık. Burada, tabandan su çıkıyor ve bu su birikintisine ayrıca çamura da neden oluyor. TTK’nın Çaydamar Ocağı’ndan gelen su olduğu için, biz TTK yetkililerini çağırdık. Onlarla görüşmelerimizi sağladık. Sağ olsun, onlar da konuya özen gösterdiler. Yetkili tüm arkadaşlar orada oldular. Bizlerde hep beraber bu suyun kontrol altına alınması anlamında çalışmalarımızı yerinde görmüş olduk. Ardından Çaydamar ocağını hep beraber inceledik. Oradan gelen suyu kontrol altına aldığımızda, bir daha söz konusu yerde su birikmeyecek. Oradaki sıkıntı bizden kaynaklanan bir noksanlık değil, TTK’nın kapatılmış olan ocağından gelen bir su sızıntısı. Bu anlamda, TTK yetkililerinde bizlere destek vermesi ile birlikte ortaklaşa bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız.”

Ardından Kozlu sahil yolu Benzinlikler mevkiinde yapılan duvar ve çevre düzenlemesini inceleyen Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Benzinliklerin olduğu yerde, yani Üniversite tarafında, yolun kenarından kayalar ve taş parçaları araç yoluna düşüyor ve tehlike arz ediyordu. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri gerekli tıraşlamayı yaptılar ve duvar örülerek şuanda çevre düzenlemesi çalışmalarımız yapılıyor. Artık burada hem yayalar hem de araç trafiği için bir tehlike yoktur” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi