Zonguldak’ta kaliteli bal üretebilmek için Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) 10 adet koli içinde 500 adet plastik malzeme getirten Zonguldaklı işadamı Mustafa Ustaoğlu, memurun hatası ve bürokrasi nedeniyle 3 aydır malzemesini alamıyor.

PTT yoluyla gelen malzeme Zonguldak Gümrük Müdürlüğü tarafından incelemeye alındı. Ticari mahiyet arz ettiği gerekçesiyle Bakanlar Kurulu’nun 2011/39 sayılı kararlarına göre Türkiye’ye girişi posta yoluyla yasak olması gerekçesiyle Zonguldak Gümrük Müdürlüğü’ndeki muayene memurunun iade şerhi düştüğünden PTT Zonguldak Merkez Müdürlüğü’ne iade edilen 10 koli malzeme, ABD’ye geri gönderilirken, işadamı Ustaoğlu’nun girişimleriyle durduruldu. Malzemeyi geri alacağı umuduyla bekleyen işadamı Ustaoğlu’na bu sefer de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün incelemesi gerektiği söylendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne giden Mustafa Ustaoğlu’na bu sefer de yetkinin İstanbul’da olduğu söylendi. Tekrar Gümrük Müdürlüğü’ne giden Ustaoğlu’na buradan ise İstanbul’dan değil, Zonguldak’tan bu sorunun çözülebileceği söylenerek beyanname istendi. Beyanname yazan işadamı Mustafa Ustaoğlu, sonucun gelmesini bekliyor.

Yaklaşık 3 aydır elindeki numunelik malzemesiyle kapı kapı dolaşan işadamı Mustafa Ustaoğlu, “Amacım, Zonguldak’ta en kaliteli malzemeyle bal üretimine başlamaktı. Bunun için ABD’den özel olarak getirttiğim malzemeyi kullanacaktım. Ancak bir memurun işgüzarlığı ve peşine bürokratik engeller malzemeyi almamı engelledi. Gümrük Müdürümüze teşekkür ediyorum, elinden geleni yapıyor. Ama kaliteli iş yapmak isteyen işadamlarının önüne böyle engeller konulmamalı diye düşünüyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi